Terörü kim üretti?

Türkiye’nin Suriye’de ve Irak’ta bulunmasının sebebine getirilen izah şu: IŞID ve PKK terörünü sınırlarımızdan temizlemek. Esad’ın kontrolünde iken ‘tertemiz olan’...

Türkiye’nin Suriye’de ve Irak’ta bulunmasının sebebine getirilen izah şu: IŞID ve PKK terörünü sınırlarımızdan temizlemek. Esad’ın kontrolünde iken ‘tertemiz olan’ sınırlarımızı, şimdi eski haline getirmek için çabalıyoruz. Getirme ihtimalimiz ise sıfır. Zira o sınırlarda artık ne devlet var, ne asayiş, ne hukuk, ne huzur. Emperyalizmin askerleriyle çeteler kol kola geziyor.
İstediğiniz kadar Ortadoğu çöllerinde asker gezdirin, bu durumu düzeltemezsiniz.

PKK ile başımız büyük belada ama PKK’nın merkez üssü olan Kandil Dağı’nın hamisi olan Barzani’ye tek kelime sitem edemiyoruz. Bırakın sistem etmeyi Barzani ile müttefikiz.

Musul’a karşı yapılacak operasyondaki hareket alanımızı Barzani’nin talimatlarına göre belirliyoruz. Musul’dan sızacak IŞİD militanlarını PKK’nın hamisi Barzani ile def edeceğiz!

Böyle olunca da koskoca Türkiye’yi defe koyup oynuyorlar.

60 ülkenin askerleri Musul’un etrafındaki uluslar arası askeri güçte yer almış ve sadece Türkiye’ye karşı ‘topraklarıma giremezsiniz!’ deme cesareti gösteren bir Irak yönetimi var.

Türkiye, sahada da masada da olacağız diyor ama sahada da masada da olmayacağımız aşikâr.

Irak bizi istemiyor, koalisyon güçleri istemiyor, istenmediğimiz yer ‘tuzak’ demektir.

İstenmediğimiz yerde ne işimiz var?

Musul, IŞİD’ten kurtarıldıktan sonra bize bir çakıl taşı mı verileceğini sanıyoruz?

Şu vahim tabloya bakın:

Bir zamanlar sınırlarımızı kevgire döndürerek oluşumuna büyük katkı sağladığımız IŞİD’in yok edilmesi için şimdi Batı’ya çılgınca yalvarıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar