Telafer’de Türkmen kıyımı

Kana bulanan Ortadoğu coğrafyasında en büyük mağduriyeti ve kıyımı yaşayanların başına Türkmenler geliyor. Suriye Türkmenleri, Türkiye’nin yanlış politikaları sonucu başta Bayırbucak...

Kana bulanan Ortadoğu coğrafyasında en büyük mağduriyeti ve kıyımı yaşayanların başına Türkmenler geliyor. Suriye Türkmenleri, Türkiye’nin yanlış politikaları sonucu başta Bayırbucak bölgesi olmak üzere ata yurtlarından oldular, Irak Türkmenleri ise IŞİD zulmü altında inim inim inliyorlar.
Musul’un IŞİD’ten kurtarıldığı operasyonların son günlerinde Türkmenlerle ilgili acı haberler Telafer’den geldi.
Telafer halen IŞİD’in elinde ve burayı kolay koyla terk edecekmiş gibi de görünmüyor.
Irak Türkmen Cephesi yöneticilerinden Aydın Rauf, IŞİD’in Telafer’de 200 Türkmeni öldürdüğünü anlattı. Rauf’un birkaç günden beri basında yer alan bilgilerine göre "Telafer'de IŞİD'den kaçmaya çalışan 200'den fazla Türkmen toplu bir şekilde öldürülmüş. Bu 200 kişi IŞİD tarafından cezaevinde tutuluyordu. 10 gün önce kentten kaçmaya çalışırken cezaevine atılmışlardı. Katledilen 200 kişi içerisinde kadın, çocuk ve yaşlılar var."
Bugün kadar Türkmenlerin katlettiği Türkmen sayısı 3 bine ulaştı. Musul'dan 400 bin Türkmen göç etti. Türkmen kadınları ve çocuklarının yüzlercesi kayboldular.
Ezidilerin başına gelen zulüm sırasında olayı bütün dünyaya aktarmak için çırpınan yabancı basın Türkmen katliamını görmüyor.
Bırakın yabancı basını Türk basınında bile Türkmen katliamına yönelik haberler neredeyse gizleniyor.
Halep’le, Deyrozzor’la, Idlib’le ilgilenen, oralarda bir muhalif savaşçının ayağına diken batsa manşetlere çeken aslan yürekli medyamız, Türkmen katliamı konusundan sessiz.
Hükümet cenahı da aynı sessizlik kervanına katılmış durumda. En azından dünya kamuoyunun dikkatini Telafer’deki kıyıma çekmek için çok şey yapılabilirdi ama Telafer’de katledilen bebekler, ne Mısır’ın Rabia’sı kadar, ne de Suriyeli Aylan bebek kadar ilgi görüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar