Tek çözüm krallıktır!

Samimi olarak söylüyorum, elinizdeki onlarca televizyon kanalı ile onlarca gazete ile sürekli yayın yaparak, krallığın ne kadar iyi bir rejim olduğunu, ülkenin birlik ve esenliği için yegâne çarenin krallık rejimi...

Samimi olarak söylüyorum, elinizdeki onlarca televizyon kanalı ile onlarca gazete ile sürekli yayın yaparak, krallığın ne kadar iyi bir rejim olduğunu, ülkenin birlik ve esenliği için yegâne çarenin krallık rejimi olduğunu anlatın, bir yıl içinde halkı krallığın şart olduğuna ikna edersiniz.
Bugün, krallığa diktatörlük diyen vatandaşı bir yıl içinde “krallık olmazsa olmaz, çift başlılığı başka türlü önleyemeyiz” deme noktasına getirirsiniz.
Ve bunu da “halkın iradesi bu!” diyerek demokratik bir kılıfla da pekâla pazarlayabilirsiniz.
Krallık, olur size bal gibi halkın iradesiyle gelen bir kurum!
Birkaç yıl önce başkanlık sistemine şiddetle karşı çıkan, başkanlık sisteminin ihtiyaç olmadığını, Türkiye için böyle bir idare biçiminin tehlike arz ettiğini, ülkenin federal bir yapıya geçerek bölünme riski taşıdığını söyleyen vatandaş bugün yapılan kamuoyu yoklamalarında başkanlık sistemine yüzde 50’nin üzerinde destek veriyormuş.
Anketler doğrudur, yanlıştır bilemem ama her gün yandaş TV’ler ve gazetelerin yüzlerce haber ve yorumla başkanlık sistemini putlaştırdığı bir süreçte bu sonuçlara normal bakmak lazım.
Milli irade diye önünde adeta tapındığımız seçmen profilinin kahir ekseriyeti, ne başkanlık sistemi hakkında tek bir kelime okumuştur, ne de tek bir kelime bilgi sahibidir. Ben her gün halkın arasındayım, kestanecisinden mısırcısına kadar bugüne kadar başkanlık sistemi hakkında görüşünü sorduğum sade vatandaşların hiç birinin bana “başkanlık sistemi şudur” dediğini görmedim.
Ortada sadece Saray cenahının ısrarla ve kararlılıkla yürüttüğü/yürüttürdüğü başkanlık tartışması var ve seçmen Stockholm Sendromu’na maruz kaldığı liderinin her dediğinin peşinden taparcasına gitme noktasına gelmiş.
Bugüne kadar tıkır tıkır işleyen ve Cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yetki ve sorumluluk dağılımı olarak adeta sıfır sorunla yürümüş parlamenter sistemin, bugün çok ciddi sorunmuş gibi gösterilmesinin sebebi sistem değil, insan.
Herkes, yani Cumhurbaşkanı ve başbakan Anayasal ve yasal yetkileri dışına çıkmayıp yaptığı yemine sadık bir yönetim ortaya koyarsa hiçbir sorun kalır mı?
Kalmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar