Tarımda yalan rüzgarı

Hükümetin ekonomik veriler noktasında nasıl bir yalan rüzgârı estirdiğine dair yüzlerce örnek vermek mümkün. Masa başı hesaplarla, hiçbir gerçek veriye dayanmayan rakamlarla pembe tablo estirmekte ne kadar mahir...

Hükümetin ekonomik veriler noktasında nasıl bir yalan rüzgârı estirdiğine dair yüzlerce örnek vermek mümkün. Masa başı hesaplarla, hiçbir gerçek veriye dayanmayan rakamlarla pembe tablo estirmekte ne kadar mahir olduklarına şahidiz.
Bu sahte tablolara bakarsanız milli gelirimiz kişi başına 10 bin dolara ulaştı, işsizlik ortadan kalktı, ihracat patlaması yaşıyoruz!
Oysa bütün bunlar masa başı balonu.
Yeni balonlardan biri ise tarımda estirildi.
Değerli dostum Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık’ın gönderdiği raporda Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) hububat alım fiyatları üzerine güzel bir değerlendirme var.
Atalık’ın verdiği bilgilere göre:
Toprak Mahsulleri Ofisi 2015 dönemi hububat müdahale alım fiyatını açıkladı. Buna göre buğday alım fiyatı alım fiyatı ton başına 862 TL olarak belirlendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ton başına verilen 127 TL prim ve diğer desteklerle fiyat 989 TL’ye yükseliyor. Açıklanan bu fiyatla üretici maliyete göre yüzde 48 oranında, ton başına 310 TL kar etmiş olacak.
Ne kadar güzel bir tablo değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar