Tarım politikası milli olmalı

Türkiye’de sık sık et fiyatlarının artması ve bu sorunun giderilmesi için ithalata başvurulması konusu gündeme gelir. Kurban Bayramı’na az bir zaman kala et fiyatlarında yine büyük artışlar...

Türkiye’de sık sık et fiyatlarının artması ve bu sorunun giderilmesi için ithalata başvurulması konusu gündeme gelir. Kurban Bayramı’na az bir zaman kala et fiyatlarında yine büyük artışlar yaşanıyor ve yine et ithalatı tartışmaları gündemde.
Bir ülke toprağıyla, toprağının ona verdikleriyle gurur duymalı bunların kıymetini bilmeli. Siyasetçiler buna göre politikalar üretmeli. Özellikle son aylarda yoğun olarak yaşadığımız tarımsal sorunlar bağlamında “tarım politikalarının bir ulusal güvenlik sorunu olarak addedilip süreklilik kazanması” gerektiğini savunuyorum.
Türkiye’de hayvancılık politikalarının da hükümetlerin değişmesi ile değişmeyen bir milli karakter arz etmesi gerektiğini düşünüyorum.
Geçen ay Trabzon’da doğduğum köyde bir süre kaldım. Çocukluğumda her evde 4-5 tane olan ve köyde binden fazla olan inek sayısı, 20-30’a düşmüş.
Köyümdeki durum ne ise Türkiye’de de durum aynı.
Bir köyde insanların süt ihtiyacının şehre inilerek maketlerden karşılanmasının ne kadar dramatik bir olay olduğunu düşünebiliyor musunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar