Suriye’de sona doğru

Batılı ülkelerin Suriye’deki muhaliflere verdikleri destekleri kestiklerine dair bir biri ardına haberler yayınlanıyor. Eli silahlı sözde cihat yapan terör grupları, haçlıdan aldıkları desteklerle bugüne kadar bu...

Batılı ülkelerin Suriye’deki muhaliflere verdikleri destekleri kestiklerine dair bir biri ardına haberler yayınlanıyor. Eli silahlı sözde cihat yapan terör grupları, haçlıdan aldıkları desteklerle bugüne kadar bu vekâlet savaşını sürdürdüler ancak yolun sonu göründü.
Emperyalizm her zamanki gibi kullandı ve paçavra gibi attı onları.
Bu pis savaşın Türkiye’deki sempatizanları ve destekçileri için de aynı sonuç geçerli.
Bir televizyon kanalına konuşan Beşşar Esad’ın açıklamalarında gayet temkinli bir şekilde "Batı’nın gizli planlarının engellendiği ancak Suriye’deki savaşın bitmediğinin” altı çiziliyor.
Esad’ın ‘henüz bitmedi’ dediği savaşın şu andaki süreciyle ilgili önemli ipuçları alıyoruz.
Beşşar Esad, aynı konuşmasında “Büyükelçiliklerini yeniden açmak isteyen ya da Şam ile ilişkilerini onarmak isteyen ülkelerin, silahlı muhalifleri desteklemeyi bırakması gerektiğini” söylüyor.
Anlıyoruz ki daha düne kadar “Esad mutlaka gitmeli” diyen ülkeler, şimdi Suriye ile yeniden diplomatik temas kurmak, ilişkileri tamir etmek için barışçıl adımlar atıyorlar.
Şam’da büyükelçiliklerini yeniden açmak isteyen ülkelerin hangi ülkeler olduğunu henüz bilmiyoruz ama emin olun o ülkeler Suriye’nin bağrına hançer saplayan ülkelerdir.
Emperyalizm tam da budur işte.
Menfaati uğruna bütün İslam âlemini kullanabildiği kadar kullanır, sonra kaldırır atar ve hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam eder.
Maalesef Suriye’de bu süreci yaşıyoruz.
Haçlının silahı ile Müslüman öldürüp buna cihat diyen ve Suriye’yi kana bulayan ‘İslamcı zevat’ bugün yaşadıkları hezimetin bilmem farkındalar mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar