Soykırımın kapılarını AKP açtı

Yıl 2004… AKP’nin iktidarının 2. yılı. Gömlek değiştiren AKP’nin gömlek değiştirdiği konuların başında Ermeni iddialarına bakış olduğunun sinyalini aldık o tarihte.O tarihte...

Yıl 2004… AKP’nin iktidarının 2. yılı. Gömlek değiştiren AKP’nin gömlek değiştirdiği konuların başında Ermeni iddialarına bakış olduğunun sinyalini aldık o tarihte.
O tarihte Türkiye’de Ermeni soykırımı iddialarında ve ardından gelecek toprak talebin de yeni bir sayfa açılmış durumdaydı.
Bu bağlamda Adana’da meydana gelen gelişmeler ibret verici bir boyut arzediyordu.
Anlatalım:
1996 yılında Beyrut’tan Adana’ya gelen Kevork Kajeryan adındaki Ermeni, atalarından kendisine miras kaldığını iddia ettiği, tarihi Osmanlı tapusunda bahsi geçen araziyi almak ister.
Aynı yılın Temmuz ayı içinde adli tatilin olduğu bir sırada, “kök murisim babam Hagop Kajeryan’a ait” sözleriyle başlayan, elindeki tarihi Osmanlı tapusunun yer tespiti isteğiyle Tapu Tespit Davası dilekçesini mahkemeye sunar.
Nöbetçi hâkim Musa Ufuktepe, ‘acele’ kaydıyla dilekçeyi işleme koyar. Tarihi tapunun güncel çevirisinin yapılması için Seyhan Tapu Müdürlüğüne havale eder. Tapu bilirkişi/çevirmeni Fazlı Aşkar, çeviriyi yaparak raporu hazırlar.
Bu raporda tarihi tapunun Hıçıroğlu Agop Ağa’ya ait olduğu belirtilir. Yani davacı Kevork’un iddia ettiği gibi babası Hagop Kajeryan’a ait değildir.
Bu belgeye rağmen, isim uyuşmazlığı apaçık ortada iken, hâkim 5 gün içinde sonuç/karar belgesini verir. Arazinin Kevork Kajeryan’a ait olduğunu tescil eder.
Bilirkişi Fazlı Aşkar, mahkemede, Ermenilerin bu toprak taleplerinin sakıncalı olduğunu, bunun ardından geniş toprak taleplerinin geleceğini belirtip söz konusu belgedeki isim uyuşmazlığına dikkat çekmesi üzerine hâkim tarafından mahkeme salonundan dışarı çıkarılır ve hâkimin isteğiyle gözaltına alınır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar