Size hırsız diyorlar

Bir parti için alında hırsız damgası ile yaşamak, hırsız suçlamasına maruz kalmak, hırsız damgası ile halkın huzuruna çıkmak ne kadar zor. AKP bu zor görüntü ile seçim...

Bir parti için alında hırsız damgası ile yaşamak, hırsız suçlamasına maruz kalmak, hırsız damgası ile halkın huzuruna çıkmak ne kadar zor. AKP bu zor görüntü ile seçim çalışması yapıyor.
Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak, AKP İstanbul milletvekili adaylarından. Ümraniye’de seçim çalışması yaparken AKP’li yaşlı bir amca yanına yaklaşıyor ve sesleniyor:
“Evladım, bize hırsız diyorlar. Partimizi savunamıyoruz. Bu dört milletvekili halktan özür dilesin.”
Berat Albayrak, bir süre şaşkınlık geçiriyor. Ne söyleyeceğini bilemiyor. Sonra İmamı Azam’dan filan bahsetmeye çalışıyor. Bu sırada orada bulunan bir başka partili “öyle diyenlere söveceksiniz” diyor. Alkış tufanı kopuyor.
AKP’liler içine düştükleri zavallı durumu alkışlıyor aslında.
Namuslu bir vatandaş size gelip içini açıyor. Daha önce sizi desteklediği belli. Hırsızlıktan yakınıyor. İnsan yüzüne çıkamamaktan yakınıyor. “Bize hırsız diyene sövün” demek cevap mı yani?
Böyle deyince aklanmış mı oluyorsunuz?
Sövünce vicdanınız rahatlıyor mu?
Pazar günü, Bağımsız Türkiye Partisi’nin Şirinevler meydanındaki standında bir konuşma yaptım. Ülkedeki yolsuzluklardan, hırsızlıklardan bahsettim. Meydanı dolduran binlerce kişi yoğun bir ilgi gösterdi. Konuşmam bitip stanttan ayrılınca bir AKP’li seçmen beni takip etti. Tenha bir yerde kolumdan tuttu “Muharrem Bey, kendimizden de partimizden de utanıyoruz” dedi. “Üç dönem bunlara oy verdim. Ama hırsızlık iddialarında ortaya koydukları tavır benim gibi pek çok AKP’liyi şok etti. Bizi salak yerine koyuyorlar. Ellerimiz kırılsaydı da bunlara oy vermeseydik.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.049 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 252 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 183 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar