Siz misiniz Türkmen sevdalısı?

Bir anda Türkmen sevdalısı kesilen yiğitler, şimdi de Musul ve Kerkük’teki Türkmenleri koruma sevdasına kapıldılar. Tarihi haklarımızdan, soydaşlarımızdan bahsetmeye başladılar. Türkiye’de...

Bir anda Türkmen sevdalısı kesilen yiğitler, şimdi de Musul ve Kerkük’teki Türkmenleri koruma sevdasına kapıldılar. Tarihi haklarımızdan, soydaşlarımızdan bahsetmeye başladılar. Türkiye’de hamaset, hele hele Türk kimliği üzerine yapılan hamaset her zaman pirim yaptığı için, özlerinde Türk düşmanlığı olan ve Türk kelimesini tabelalardan kazımak için uğraşanlar, bir anda Türk aşığı kesildiler.
Musul’da, Kerkük’te, Telafer’de Türk varlığı varmış da, oraları koruyacaklarmış da…
Sahi aranızda Bayırbucak diye bir yerin adını bileniniz var mı? Bayırbucak Türkmenleri diye bir Türkmen coğrafyasını hatırladınız mı?
Unuttunuz mu yoksa? Unutmuş olabilirsiniz zira son yıllarda her şey, hızlı bir beyin yıkama ve aynı hızla o beyinlerin tekrar sıfırlanması üzerine planlandığı için bazı beyinsizler hatırlamayabilir.
Yıkanan beyinlere hatırlatalım;
Diyarbakır’da Şivan Perver’le Kürdistan türküleri söyleyenler, Riyad’da İslam ordusu adı altında Araplara aşk ilan edenler bir anda “vay bizim Türkmen kardaşlarımız!” diye yeri göğü inletmeye başlamışlar, Bayırbucak fatihi kesilmişlerdi. Sabah akşam, gece gündüz, günün neredeyse her saati Bayırbucak Türkmenleri ile yatıp kalkmaya başlamıştık.
Bayırbucak, Lazkiye’nin kuzeyinde ağırlıklı olarak Türkmenlerin yaşadığı yemyeşil bir bölge idi. Bayırbucak Türkmenleri Osmanlı bakiyesi olarak Lazkiye’nin bu cennet köşesinde yaşıyorlardı. Rejimle en az sonunu olan hatta hiç sorunu olmayan bir bölge idi burası. Ancak iç savaşta bir el burayı da karıştırdı. Tırlar dolusu silahlar gitti. Bayırbucak Türkmenleri karşılarında bir anda Suriye ordusunu, diğer muhalif gurupları buldular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar