Siyasetin kaos planı

Eskiden olsa “derin eller kaos planı yapıyor” diyerek feveran edilecek bir çok olay, bütün vahametiyle ülke gündeminde ama maalesef hala istikrar edebiyatı yapılıyor.Farklı yerlerde farklı görüşler ve...

Eskiden olsa “derin eller kaos planı yapıyor” diyerek feveran edilecek bir çok olay, bütün vahametiyle ülke gündeminde ama maalesef hala istikrar edebiyatı yapılıyor.
Farklı yerlerde farklı görüşler ve partilere mensup insanlar acımasızca ve hatta güpegündüz öldürülüyor. Diyarbakır’da HDP’nin mitingine bomba koyup 3 kişinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yakalanan Orhan Önder, Suriye’de IŞİD’le irtibatlı olduğu söyleniyor. Adıyamanlı Kürt ve Alevi bir ailenin çocuğu olan Önder, ne hikmetse Alevileri kesen bir örgüt adına Diyarbakır’da eylem yapıyor!
Orhan’ın babası ise feryat ediyor: “Biz Alevi ve Kürdüz. Oğlum neden gidip kendi kardeşlerini bombalasın? Devlet bu işi çözsün. Oğlumu kim kullandı ise onu bulsun.”
Devletin bu girift olayın neresinde olduğunu “henüz” bilmediğimiz için bu ve bunun gibi olayları çözeceğini beklemek de saflık olur diye düşünüyoruz.
Ardından yine Diyarbakır’da bu defa Hüda Par’lılara silahlı saldırı yapıldı. İhya Der Başkanı Aytaç Baran’la birlikte 3 kişi daha hayatını kaybetti. Bu eylemi yaptıkları düşünülen PKK’dan anında açıklama geldi: “Biz yapmadık.”
Yani her iki olayda da olayı gerçekleştirmesi muhtemel kişi ya da örgütler değil “başka eller” devrede.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar