Siyasetin feleği şaştı

7 Haziran seçimlerinden beri, ortaya çıkan vahim siyasi krize rağmen, Türkiye’nin nasıl kurtulacağını değil, Türkiye’yi bu hale getirenlerin nasıl ‘kendini kurtaracağını’ konuşuyoruz....

7 Haziran seçimlerinden beri, ortaya çıkan vahim siyasi krize rağmen, Türkiye’nin nasıl kurtulacağını değil, Türkiye’yi bu hale getirenlerin nasıl ‘kendini kurtaracağını’ konuşuyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik tablonun hiç önemi yok bazılarının gözünde. ‘Bir avuç insanın’, bu hasarlı yapıdan nasıl zararsız çıkarız diye yaptığı derin hesapların kurbanı olduk milletçe.
Seçim üstüne seçim, oyun üstüne oyun, yalan üstüne yalan, Güneş Moteli ‘ne benzer boyutta siyasi transferler ve ayak oyunları Ankara’nın her yanını sardı.
Türk milliyetçiliğinin en büyük hasmı olanlar Alparslan Türkeş’in kabrinde esas duruşta durmaya başladılar.
Saray’ın israf ve din istismarını sürekli dile getirenler, “Hz. Muhammed bugün yaşasaydı o da saraya giderdi” deme noktasına geldiler.
Erdem, ahde vefa, söze sadakat, ilkelere bağlılık siyasetin koridorlarından çoktan uzaklaştı ama ortalığın kana ‘bulandırıldığı’ şu atmosferde, hem kan üzerinden hem din üzerinden bu kadar siyasi rant devşirilmek isteneceği aklımıza gelmezdi.
Oysa Türkiye adım adım kara bir tablonun girdabına girerken, adım adım dünyada şaşkınlıkla izlenen bir ülke haline gelmişken ve dışlanma riski ile karşı karşıya kalırken biz hala lay lay lom havası içindeyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar