Şimdi de Bulgarlar

Her sabah yeni bir ülke ile krizin eşiğine gelmeyi adeta kanıksadık. Şimdi de Bulgaristan’la aramızda soğuk rüzgârlar esiyor. Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı Anakara Büyükelçisi Neynski'nin...

Her sabah yeni bir ülke ile krizin eşiğine gelmeyi adeta kanıksadık. Şimdi de Bulgaristan’la aramızda soğuk rüzgârlar esiyor.
Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı Anakara Büyükelçisi Neynski'nin ‘istişare’ için Sofya’ya çağrıldığını açıkladı.

Uluslararası haber ajansı AFP’nin duyurduğu habere göre, Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe'nin bir kampanya videosunda açıkça Türk partisi DOST'a destek verdiği gerekçesiyle geçen hafta Bulgar Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı hatırlatıldı.

Bulgar hükümeti, Türkiye’nin Bulgaristan’daki siyasi faaliyetlerinden rahatsız ve Ankara’ya, "Türkiye'deki yaklaşık 60 bin Bulgar vatandaşını 26 Mart'taki genel seçimde DOST Partisi'ne oy vermeleri konusunda teşvik ettikleri için" tepki gösterdi.

Bulgaristan, bu durumu iç işlerine doğrudan müdahale olarak görüyor.

Eee tabi imparatorluk siyaseti uygulayınca her ülkenin seçimine müdahil olma hakkını kendimizde görüyoruz. Suriye’deki iktidardan rahatsızız, değiştirmeye çalışıyoruz, Irak’ta Başbakan Maliki’nin değişmesi için açıktan cephe aldık, eski Cumhurbaşkanı yardımcılarından Haşimi’ye sığınma izni verdik, Hollanda’daki vatandaşlarımıza kime oy vermemeleri konusunda nutuklar attık, şimdi de Bulgaristan’daki seçimlerde büyükelçimizin Türk partisine olan desteğini içeren kasetin doğurduğu krizi konuşuyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar