Silivri’de kurtların uyanışı

Birçok gazete “Kurt dehşeti” diye verdi haberi. Silivri’nin Büyükçavuşlu ve Beyciler mahallelerine giren kurtlar, buradaki hayvan çiftliklerine saldırmışlar, milyonluk yarış atlarını...

Birçok gazete “Kurt dehşeti” diye verdi haberi. Silivri’nin Büyükçavuşlu ve Beyciler mahallelerine giren kurtlar, buradaki hayvan çiftliklerine saldırmışlar, milyonluk yarış atlarını parçalamışlar. İnsanlar tedirgin. “Acaba bize de bir saldırı olur mu?" diye korku içindeler.
Silivri, İstanbul’un neredeyse burnunun dibinde... Birçok İstanbullu, yazlık ev almış Silivri’nin köylerinde. Ama şu işe bakın, İstanbullular mesire yeri olarak gezdikleri, yaşadıkları yerlerde şimdi ‘kurt korkusu’ yaşıyorlar.
Bu korkularında haklılar mı?
Evet haklılar
Doğa katillerinin olduğu her yerde kurtların insanlara saldırısına hazır olun.
Zira önce kurtlar insanlara saldırmıyor, önce insanlar kurtlara saldırıyor.
Kurdun Uyanışı filmi, yönetmenliğini Jean Jeacques Annaud’un üstlendiği 2016’da vizyona girmiş, Fransa-Çin ortak yapımı bir film. Ben çok etkilendim. İzlemenizi öneririm.
Filmde, 1967 yılında Pekin’den gelen Chen isimli genç bir öğrenci ve arkadaşının, Moğolistan'da yaşayan bir grup sürü çobanıyla yaşaması ve onları eğitmesi konu ediliyor. Bu genç öğrencilerin memleketlerinden binlerce kilometre uzağa gönderildikleri topraklarda doğa ve insan arasında ilginç bir ilişki vardır. Vahşi kurtlar her yerdedir ama kolay kolay insanlara ve onların beslediği hayvanlara saldırmamaktadırlar.
Bölgede yaşayan kurtlar, avladıkları ceylanları derin çukurlar kazarak bu çukurlara doldurmakta, kış aylarında beslenme ihtiyaçlarını bu çukurlardaki ceylanları yiyerek karşılamaktadırlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar