Şehitler ve siyaset

20 Haziran’da patlayan bombadan sonra devlet-PKK çatışmasında verdiğimiz şehit sayısı 23’ü buldu. Fidan gibi çocuklarımızı, subaylarımızı, polislerimizi kaybettik. Ölen siviller bu rakama dahil...

20 Haziran’da patlayan bombadan sonra devlet-PKK çatışmasında verdiğimiz şehit sayısı 23’ü buldu. Fidan gibi çocuklarımızı, subaylarımızı, polislerimizi kaybettik. Ölen siviller bu rakama dahil değil. Sadece Suruç’ta 33 kişi öldü. Demek ki toplam kaybımız 60’a dayandı.
Peki, sonuç ne oldu?
Yandaş medyanın yazarlarından Abdulkadir Selvi, bu kaos ve çatışma ortamı sonrası yapılan anketi yayınladı. Buna göre AKP’nin oylarında yüzde 2’lik bir artış var. “Yeterli değil ama uçağın burnu yukarı kalktı” diyor Selvi.
Ve ilave ediyor:
“Son seçimlerde Saadet Partisi ve BBP ittifakına oy veren seçmen, verdiği oyun siyasette bir yaptırım gücü olmadığını gördü. 60 gündür ülkede hükümet kurulamıyor. Saadet Partisi seçmeni bunu görmüyor mu? Yeniden bir durum değerlendirmesi yapma ihtiyacı hissetmiyor mu?
Çözüm süreci nedeniyle AK Parti'ye kızıp, MHP'ye oy verenlerin bir kısmı da kararlarını yeniden gözden geçirmeye ve partilerine dönmeye başladılar.” (A. Selvi, Yeni Şafak)
20 şehit, 60 ölü, yüzde 2 oy artışı, uçağın burnu yukarı kalktı, yola devam!
Uçağın tam olarak havalanması için daha kaç can lazım acaba?
Savaşın amacı açık ve seçik ortada.
Savaştan ve kandan beslenen siyasetin bu savaşı seçime kadar devam ettirmesi gerekiyor.
Bu kadar aşikâr bir planın karşısında AKP’nin oyunun artabileceğine inanamıyorum.
Eğer millet şehit tabutları geldikçe bu tablonun mimarı olan bir hükümete “helal sana! Seninle beraberiz! Yola devam!” diyorsa sözü bittiği yerdeyiz.
Putin'den Erdoğan'a sert uyarı
Gerçi hemen yalanlandı ama ben 'ateş olmayan yerden duman çıkmaz' diye düşünenlerden olduğum için Putin’in Erdoğan’a yönelik ağır ifadeler kullandığı haberde doğruluk payı olduğuna inanıyorum.
Moscow Times’te yer alan habere göre “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım’ı yanına çağırarak, “Diktatör Başkanınız (Erdoğan) IŞİD ile birlikte cehenneme gidebilir” demiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar