Seçimden sonra ne olur?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, seçimden sonra ne olacağını ilan eden isimlerden biri: “Koalisyon olursa, hükümetin büyük ortağı AKP olur.”AKP, her ne olursa olsun ve her ne pahasına olursa...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, seçimden sonra ne olacağını ilan eden isimlerden biri: “Koalisyon olursa, hükümetin büyük ortağı AKP olur.”
AKP, her ne olursa olsun ve her ne pahasına olursa olsun tek başına iktidarları süresince elde ettikleri rantın devredilmesine asla rıza göstermeyecek.
AKP’nin önündeki bütün kamuoyu yoklamaları 1 Kasım’dan koalisyon çıkacağı yönünde.
MHP lideri Devlet Bahçeli de “HDP hariç her türlü koalisyonda varız” dedi.
Peki, seçim sonuçları nasıl bir tablo ortaya koyacak?
Bu soruya cevap vermeden önce BTP’nin geçtiğimiz Cuma günkü aday tanıtım programında da değindiğim gibi ‘aslında ülkede bir koalisyon var.’ Ve o koalisyon tıkır tıkır işliyor.
Nasıl mı?
AKP, meclis başkanı mı seçecek?
İmdadına MHP yetişiyor.
AKP, Ortadoğu batağına asker göndermek için tezkere mi çıkaracak?
CHP, koşar adım yanında.
AKP, seçim hükümeti mi kuracak?
Savaş halinde oldukları HDP anında bakan veriyor.
Dolayısıyla muhalefetin bütün yolları AKP’ye çıkıyor. Şu veya bu şekilde “hırsız diye, yolsuz diye” suçladıkları AKP politikalarına destek vermekten kaçınmıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar