Savaşın gölgesinde

Bu kadar çok “savaşan unsurun” olduğu bir coğrafyada, daha büyük ve çok yönlü bir savaşın meydana gelmesi an meselesi. Türkiye’nin desteklediği ÖSO unsurları, El Bab’ta, Rusya’nın...

Bu kadar çok “savaşan unsurun” olduğu bir coğrafyada, daha büyük ve çok yönlü bir savaşın meydana gelmesi an meselesi. Türkiye’nin desteklediği ÖSO unsurları, El Bab’ta, Rusya’nın desteklediği Suriye askerleriyle çatıştı, ölen ve esir düşen Suriye askerleri var.
Yani dolaylı olarak Rusya’ya da savaşıyoruz.
Her an girmeye hazırlandığımız Menbiç’te ise ABD askerleri şehrin etrafına üs kurmuş, YPG unsurlarını silah ve mühimmatla donatmış.
Her an ABD ile de çatışmanın eşiğine gelebiliriz.
Türkiye’nin anlamakta güçlük çektiği bir şey var, o da Kürt koridoru konusunda ABD ve Rusya arasında anlaşmaya varıldığı ve Rakka operasyonunda asli unsurun YPG olması konusunda mutabakatın yapıldığı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Aleksandr Botsan-Harçenko’nun açıklamasını hatırlayalım:
“Rusya Federasyonu, Türkiye’deki PKK ile Suriye’deki YPG’yi terörist örgütler olarak görmüyor. Rusya’da bu iki örgüt, resmi terör örgütü olarak kabul edilmiyor. Bu bir gerçek, durum böyle.”
ABD’nin ise PYD’nin bulunduğu kamplarda Amerikan bayrağı dalgalandıracak kadar “YPG-PKK unsurlarına korkmadan destek verdiği aşikâr.”
Yani Türkiye istediği kadar”PYD terörist diye” bağırsın, bir yanda Suriye barışı için Astana’da masaya oturduğumuz Rusya, diğer tarafta askeri ve siyasi müttefikimiz ABD, tam tersini söylüyor.
İki süper gücün ittifak yaptığı ve bu ittifak için her şeyi yapmaya hazır olduğu bir ortamda maalesef Türkiye yapayalnız.
Ne El Bab’ta, ne Menbiç’te, ne Rakka’da, yanımızda kimse var.
Herkes karşımızda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar