Saldırganın izini takip ederken

Reina’daki terör saldırısı sonrası ortaya çıkan bilgi kirliliği, her geçen gün daha da artıyor. Teröriste dair verilen birçok bilginin kısa süre sonra gerçek dışı olduğu...

Reina’daki terör saldırısı sonrası ortaya çıkan bilgi kirliliği, her geçen gün daha da artıyor. Teröriste dair verilen birçok bilginin kısa süre sonra gerçek dışı olduğu anlaşıldı.
Önce 3 kişinin yan yana durduğu bir fotoğraftaki hafif sakallı bir genç, basına servis edilerek “işte terörist” denildi, birkaç saat sonra fotoğraftaki şahsın olayla ilgisi olmadığı anlaşıldı.

Bir Kırgız gencin fotoğrafı servis edildi, Kırgızistan’da anında gözaltına alınan şahsın da sadece ticari amaçla Türkiye’ye geldiği ve geri döndüğü anlaşıldı.

Son olarak selfi yaparken çekilen videosu yayınlanan bir Doğu Türkistanlının olayın faili olduğu varsayılıyor.

Ama bu satırları yazarken bir ABD’li üst düzey yetkilinin, saldırganın “Özbek asıllı” olduğunu söylediği ve Türkiye’nin bu görüşe yaklaştığı haberi düştü önümüze.

Yani saldırgan Kırgız mı, Doğu Türkistanlı mı, Özbek mi yoksa başka bir milletten mi bilmiyoruz.

Saldırganın kaldığı ev diye önce Zeytinburnu, sonra Konya, sonra da Başakşehir’deki bazı evler adres gösterildi.

Hangi evde kaldığına dair de kafalar hayli karışık.

Bir kişi sandığımız teröristin aslında 2 ya da 3 kişi olabileceği de konuşulmaya başlandı!

Saldırıdan sağ kurtulan ve olayın bütün dehşetini yaşayan Suudi Arabistanlı Hassan Kahashoggi dünkü beyanatında biri kadın 3 kişinin ateş ettiğini söylüyor. Hatta ateşe başlandığı zaman bir kişinin “bu kadın niye bizi öldürmek istiyor” diye bağırdığını anlattı Suudi turist.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar