Rusya neyin peşinde?

Rus savaş uçaklarının Suriye’deki muhalif grupları bombalamasıyla başlayan panik artarak devam ediyor. Rusya neyin peşinde ve neden burnumuzun dibindeki hedeflere bomba yağdırıyor?Bir: Suriye, Rusya’nın askeri ve siyasi...

Rus savaş uçaklarının Suriye’deki muhalif grupları bombalamasıyla başlayan panik artarak devam ediyor. Rusya neyin peşinde ve neden burnumuzun dibindeki hedeflere bomba yağdırıyor?
Bir: Suriye, Rusya’nın askeri ve siyasi müttefiki. Rusya, Suriye ile yaptığı anlaşmalar gereği gizlemeden, saklamadan Suriye’ye her türlü desteği veriyor. Tank, hafif silah, ağır silah, istihbarat yani ne gerekirse Suriye’ye sağlıyor. Son bir yıl içinde Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim defalarca Moskova’ya gitti, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov defalarca Şam’ı ziyaret etti. Bu ziyaretlerde Rusya’nın Suriye’ye askeri desteği artıracağına ve direkt olarak bombardımana katılacağına dair anlaşmalar imzalandı.
Rusya, bugün bu anlaşmaların gereğini yapıyor.
Müttefiki olan bir devletle yaptığı anlaşmalar gereği askeri destek veriyor.
İki: Peki buna mukabil Rusya’ya öfkelenen ve ateş püsküren Türkiye ne yapıyor?
Suriye’deki muhalif gruplara, yani çetelere, yani Birleşmiş Milletler’de temsil edilen bir devleti yıkmaya çalışan eşkıyaya; daha net söyleyelim “teröristlere” destek veriyor! Onlarla anlaşma yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.048 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 251 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 182 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar