Putin'e mektup yazmakla ilişkiler düzelir mi?

Rusya Milli Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’e bir mektup gönderdi. Mektubun içeriği yayınlanmadı ama Rus basınında yer alan haberlere göre mektupta şu ifadeler kullanılmış:...

Rusya Milli Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’e bir mektup gönderdi. Mektubun içeriği yayınlanmadı ama Rus basınında yer alan haberlere göre mektupta şu ifadeler kullanılmış: “Tüm Türk halkı adına, Rus vatandaşlarının Rusya Günü’nü kutluyorum ve yakın zamanda Rusya ve Türkiye ilişkilerinin hak edilen düzeye yükselmesini diliyorum.”
Benzer bir mektubun Başbakan Binali Yıldırım tarafından da Rusya Başbakanı Medvedev’e iletildiğini ve mektupta “iki ülke arasındaki ilişkilerin iki ülke halkının ortak çıkarları için gerekli düzeye çıkarılması” temenni edilmiş.
Mektupların ortak dili aynı:
“İlişkilerimizi düzeltelim, hak edilen düzeye çıkartalım.”
Bu dil, aslında yeni hariciye politikasının dili:
“İlişkileri düzeltelim!”
Bu mektuplar Rusya Milli Günü olan 12 Haziran’da gönderilmiş. Demek ki şu ana kadar aradan 4 gün geçmiş. Rusya’dan olumlu ya da olumsuz hiçbir ses yok. Rus yetkililer, gelen mektupları Rus Haber Ajansı Ria Novosti’ye sızdırarak “çok da önemli bir durum” olmadığı mesajını veriyor.
Rusya’nın, Türkiye’nin somut adımı olmadan, ilişkilerin düzeltilmesi için adım atacağını beklemek saflık olur.
Aksine Rusya’dan Türk ekonomisini zora sokan uygulamalarının aynen devam edeceği sinyali geliyor. Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Hakları Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, Türkiye'ye gizliden tur satışlarının devam ettiğini açıklayarak bunlara karşı sert önlemlerin alındığını söyledi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rospotrebnadzor Başkanı Popova “Gizli satışlar var. Bunları tespit edip cezalandırıyoruz. Maalesef satılması yasak olanı satma isteği devam ediyor" diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar