Patates! Patates!

Patatesin kilosu 5 TL’yi buldu. İstanbul’da bazı lüks manavlarda bu fiyat 8 TL’ye ulaşıyor. Bu rakam bir zamanlar tarım ülkesi olarak bilinen Türkiye için kelimenin tam anlamıyla “korkunç!”Sadece patatesten...

Patatesin kilosu 5 TL’yi buldu. İstanbul’da bazı lüks manavlarda bu fiyat 8 TL’ye ulaşıyor. Bu rakam bir zamanlar tarım ülkesi olarak bilinen Türkiye için kelimenin tam anlamıyla “korkunç!”
Sadece patatesten yola çıkarak ülke siyasetinin ne hale geldiğini görmek mümkün.
Hiç ayrıntıya gerek yok; İşte AKP, işte patates!
Peki, bu tablonun sebebi ne?
Türkiye’de fındıktan kayısıya, pamuktan buğdaya, pirinçten mercimeğe kadar pek çok tarım ürününde benzer bir tehlike sinyali verildiği için patatesten gelen uyarı çok önemli.
Yetkililere sorarsanız bunun sebebi hava şartlarının kötü gitmesi. Kış mevsimi soğuk ve yağışlı geçtiği için hasatta yüzde 40’a varan azalmalar oldu. İyi hava şartlarında dekar başına 4-5 ton veren topraklarda bu oran 2 tona kadar düştü.
Fransız tarımına katkılarından dolayı, Fransa’dan Lejyon Donör madalyası alan Tarım Bakanının bulunduğu bir ülkede tarımsal meselelere böylesine “Fransız” kalınması çok normal!
Çünkü bunlar kendi ülkelerinin topraklarından gelen feryada, Türk’ün hassasiyetini değil gâvurun hassasiyetini gözeterek bakıyorlar.
Bu ülkede son iki yıldan çok daha ağır kış şartları geçirmemize rağmen patates fiyatları 4 dolar seviyesini asla bulmadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar