Osmanlı padişahlarının içki hayranlığı

Osmanlı padişahlarını yüceltme ve adeta kutsallık atfetme hastalığından maalesef halen kurtulabilmiş değiliz. Körü körüne bir Osmanlı hayranlığı, Saray’ın pislik dolu tarihini de...

Osmanlı padişahlarını yüceltme ve adeta kutsallık atfetme hastalığından maalesef halen kurtulabilmiş değiliz. Körü körüne bir Osmanlı hayranlığı, Saray’ın pislik dolu tarihini de görmemize mani oluyor.
Aşağıda belgelendireceğiz, Fatih’ten, Kanuni’ye, Yavuz’dan, Dördüncü Murat’a Saray, alkol tutkunu sultanların elinde idi.
İyi bilin ki, bugünün fesli tarihçilerinin aşk-u meşk ilan ettiği, şeriat devleti Osmanlı’yı yıkan amillerin başında içki gelir.
Bunu ben söylemiyorum.
Bunu Osmanlı halifesi olan Abdülmecit Efendi bizzat kendisi söylüyor!
Halife Abdülmecid Efendi, 1920'li senelerde kaleme aldığı risalesinde şöyle yazar:
"Osmanlı Devleti'nin çöküşüne sebep olan dertlerin başında, içki gelir. İçki, dinen de yasaklanmıştır ve haramdır. Halife çocuğu olan şehzadeler bunu asla unutamazlar ve unuttukları takdirde hem ilâhî emirlere karşı gelmiş, hem de millete ve Osmanlı Hanedanı'na verilmiş olan hilâfet ile saltanata ihanet etmiş olurlar. İçki içenlerin hilâfette ve saltanatta hiçbir hakları yoktur."
Halife Abdülmecit Efendi, “içki içen şehzadelerin Allah’a karşı geldiklerini, hilafete ve saltanata ihanet ettiklerini ve bunların saltanatta hiçbir hakları olamayacaklarını” ifade eder.
Ben söylemiyorum, Abdülmecit Efendi söylüyor!
Peki Abdülmecit Efendi’ye göre “içki içerek Allah’a karşı gelen, hilafet ve saltanata ihanet eden ve bu makamlarda aslında hiçbir hakları olmayan” padişahlar, sultanlar kimlerdir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar