Öldüre öldüre terör biter mi?

Kim ne derse desin; dağdakiler de bağdakiler de “bu memleketin çocukları.” Eline silah verilenler de, “devlet adına” onlarla çatışanlar da bu memleketin çocukları. Ortada bir örtülü isyan var ve...

Kim ne derse desin; dağdakiler de bağdakiler de “bu memleketin çocukları.” Eline silah verilenler de, “devlet adına” onlarla çatışanlar da bu memleketin çocukları. Ortada bir örtülü isyan var ve “son Türk devleti”, bu isyanı bastırmada maalesef yetersiz kalıyor. Çünkü PKK terörü başlayalı beri geçen 30 küsur yıldan beri devlet hala bu olayların neden başladığını ve nasıl önleneceğini ortaya koyan ekonomik, sosyal, kültürel çözümlerini ortaya koyabilmiş değil.
Gelen bütün iktidarlar “bugün şu kadar PKK’lı öldürdük, şu kadar asker-polis zayiat var” hesabı ile terörün üzerine gidiyor.
“Şu kadar asker öldü.”
“Şu kadar polis öldü.”
“Şu kadar PKK’lı öldü.”
Topla, çıkar, “devlet daha fazla öldürdü!”
Hesap bu!
Bu mantıkla bu topraklarda terörün bitme ihtimali yok. PKK, ilk saldırısını yaptığı sırada, PKK sempatisi olanların yeni doğan çocukları, bugün 40’lı yaşlara yaklaştılar ve onlar da PKK’lı olarak sokaklarda eylem yapıyorlar.
Bu süreçte devlet ne yaptı?
Mesela GAP projesini on defa bitirebilir ve teröre giden yolların sefalet boyutunu sadece tarıma yatırım yaparak önleyebilirdi, ama yapmadı.
Güneydoğu’yu üretim ve istihdam merkezi haline getirebilirdi, yapmadı.
Terörle mücadele ile teröristle mücadelenin farklı şeyler olduğunu ve her ikisiyle mücadelenin farklı stratejiler gerektirdiğini ayırt eden konseptler ortaya koymadı.
Terörü besleyen kaynakları kurutmak için “hiçbir adım atmadı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar