'O çocuğun' katilleri

Bodrum’dan basit bir botla Yunan adalarına geçmek isteyen Suriyeli bir ailenin çocuğunun sahile vuran cesedi yüreklerimizi parçaladı. Bütün dünya iki günden beri bu çocuğu konuşuyor. Çocuğun adı...

Bodrum’dan basit bir botla Yunan adalarına geçmek isteyen Suriyeli bir ailenin çocuğunun sahile vuran cesedi yüreklerimizi parçaladı. Bütün dünya iki günden beri bu çocuğu konuşuyor.
Çocuğun adı Aylan. Henüz 3 yaşında. Kobani’den kaçmışlar. Kan ve gözyaşının hâkim olduğu Suriye’yi, vatanlarını terk etmişler. Yaşadıkları, ip atladıkları, bahçelerinde oyun oynadıkları evlerini barklarını geride bırakmışlar. Aç, susuz aylarca Kilis’ten Gaziantep’e, Gaziantep’ten Bodrum’a insan kaçakçılarının elinde oyuncak olmuşlar.
İnsan gibi yaşamak için.
İnsan olarak yaşadıkları Suriye topraklarını siyasi menfaatleri uğruna savaş meydanına çevirenlere lanet okuyarak ve gözyaşları içinde terk etmişler vatan topraklarını.
Aylan’nın fotoğraflarına bakın, olabildiğince güzel kıyafetler giydirmiş ona annesi. Ola ki Bodrum’dan kaçış başarıyla sonuçlanırsa Yunan adalarında o güzel kıyafetlerle yeni bir hayata adım atmak istemişler besbelli.
Ama küçük Aylan’nın kısa hayat yolculuğu Bodrum sahillerinde son buldu.
Güzel kıyafetleri kefeni oldu.
Kardeşi Galip de aynı sonu paylaştı.
Peki, kim öldürdü bu iki kardeşi?
Kim öldürdü Suriye’de ölen yüz binlerce kişiyi?
Her gün Ege’den başlayan tehlikeli yolculuk sonucu azgın dalgalarda hayatını kaybedenlerin katili kim?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar