Neden otomobil yapamıyoruz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli otomobil sevdası artarak devam ediyor. Önceki gün TOBB toplantısında yaptığı konuşmada da bu sevdayı şöyle dile getirdi:“Bir teklifim var. Bu milletin evladı olarak buna...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli otomobil sevdası artarak devam ediyor. Önceki gün TOBB toplantısında yaptığı konuşmada da bu sevdayı şöyle dile getirdi:“Bir teklifim var. Bu milletin evladı olarak buna hasretim. Gelin, şu yerli yüzde 100 üretimi olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım. TOBB yüzde 100 yerli otomobili ‘Made in Turkey’ olarak çıkarsın. Biz bu konuda yanınızdayız.

Gelin kendi otomobilimizi üretelim. Ne yapıyor? Montaj, montaj... Montajcılık bu millete yakışmıyor. Bir parçası şurdan, bir parçası burdan gelsin, öbürü ordan, öbürü burdan. Onları monte et, ondan sonra da piyasada dolaştır. Bu millete bu yakışmıyor. Artık bu millet, kendisi bunu üretebilecek beyne de sahibiz. E bunu yapabilir miyiz? Yaparız. Niye yapmıyoruz?”

Bu ülkede yerli otomobil üretilmesini kim istemez? Yerli olmayan kafalar haricinde herkes ister elbette. O halde temel sorun Erdoğan’ın “Neden yapmıyoruz?” sorusunda gizli.

Yapmıyor muyuz, yapamıyor muyuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar