Musul'da işimiz ne?

600 Türk askerinin Musul’un Başika bölgesine gitmesi ve burada bir üs oluşturmak istemesi Irak’ın büyük tepkisine yol açtı. Türkiye, Kuzey Irak yönetimi lideri Barzani ile yapılan anlaşma gereği...

600 Türk askerinin Musul’un Başika bölgesine gitmesi ve burada bir üs oluşturmak istemesi Irak’ın büyük tepkisine yol açtı. Türkiye, Kuzey Irak yönetimi lideri Barzani ile yapılan anlaşma gereği peşmergeleri eğitmek için asker gönderdiğini söylüyor.
Oysa Musul halen Irak toprağı ve bir başka devletin toprağına asker göndermek için o ülkenin yönetiminden izin almak gerekiyor. Oysa Bağdat’tan izin filan alınmamış. Bu nedenle de Irak Dışişleri Bakanlığı Türkiye’yi işgalci olarak suçlayarak derhal Irak topraklarından çıkmasını istiyor. Bu konuda Birleşmiş Milletler’e şikâyet edeceğini söylüyor.
Rus savaş uçağının kendi sınırını birkaç saniye ihlal ettiği iddiasıyla uçak düşüren Türkiye, başka bir ülkenin sınırını yüzlerce askerle ihlal etmekte bir sakınca görmüyor.
Kendi ülkemiz için şeref ve onur meselesi olarak gördüğümüz sınır ihlalini bir başka ülke için değersiz bir olay olarak telakki ediyoruz.
Irak topraklarını resmen çiğniyoruz.
Barzani peşmergelerini eğitecekseniz gidin Erbil’de eğitin. Kaldı ki Barzani peşmergeleri Kobani’de PYD güçleri ile omuz omuza savaşıyor. Türkiye ise PYD’yi terör örgütü olarak niteliyor! Zaten PYD ile Barzani güçleri iç içe geçmiş durumdalar. Türkiye ise “terörist” dediği grupların baş müttefikini eğitmek için Musul’a gittiğini söylüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar