Müslüman’ın kimlik bunalımı

İslam dininin ana kaynağı Kuran’dır. Bu ana kaynak yerine başka kaynaklardan beslenenler, akıl ve yorum cenderesine düşenler ve Kuran’ı en iyi yorumlayan Yüce Nebi’nin izini takip etmeyenler, özünden...

İslam dininin ana kaynağı Kuran’dır. Bu ana kaynak yerine başka kaynaklardan beslenenler, akıl ve yorum cenderesine düşenler ve Kuran’ı en iyi yorumlayan Yüce Nebi’nin izini takip etmeyenler, özünden uzaklaşmış “sözde” bir İslam’ın mensubu olurlar.
Bu kafa yapısına sahip olanların hiç birinin İslam’ı bir birine benzemez.
Her birinin İslam adına savundukları din, farklı bir mantık ve argüman taşır.
Farklı gruplar, farklı cemaatler, farklı meşrepler farklı bir İslam anlayışının meftunu olurlar.
Kimisi için İslam, başka bir ülkede yaşayan ve farklı mezhepten olan Müslümanları din adına öldürmektir, kimisi için İslam “akıldan” ibarettir, kimisi için İslam diğer dinlerle aynı mantığı taşıyan bir dindir.
Kimisi için şöyledir, kimisi için böyledir.
Ve neticede İslam adına yola çıkanlar bu özünden sapmış din anlayışı içinde, müritlerine rahatlıkla “papazlarla ittifak yapmayı” önerebilirler ya da Hıristiyanların da “kurtulan zümre” olduğunun fetvasını verebilirler.
Kendilerini alim ilan eden bu cühela ehlinin, İslami bilgi zafiyeti yaşayan vatandaş üzerindeki etkisi ise en şiddetli depremden daha şiddetlidir.
Neyin doğru olduğunu, hangi bilginin Hak’tan beslendiğini idrak edemeyen saf Müslümanlar, rüzgârın önündeki yapraklar gibi oradan oraya savrulurlar, harap olurlar.
Ve aslında Türkiye’nin temel meselesinin ekonomiden, siyasetten, işsizlikten, terörden daha ziyade, insanımızın dini kimliğinin oluşmasında yaşanan bu bunalımdır diye düşünüyorum.
Bu satırları kaleme almama sebep olan olay ise bir Müslüman vatandaşımız olan Perihan G’nin başına gelenler.
Perihan G. şu sıralar Hıristiyan olan kocası Samuel ile boşanmak için uğraşıyor.
Perihan G’nin hikayesi 7 yıl önce İstanbul'da başlamış. Mahkeme tutanaklarından öğrendiğimize göre Müslüman Perihan Hanım, Nijeryalı Samuel Jackson G. ile 7 yıl önce kilisede evlenmiş. Bu Müslüman-Hıristiyan evliliğinden iki çocukları olmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar