Mülteciler misyoner tezgâhında

Avrupa’ya bir şekilde göç eden Müslüman mülteciler, evlerini, barklarını, yakınlarını, vatanlarını kaybetmenin ötesinde şimdi de dinlerini kaybetme tehlikesi yaşıyorlar. Tehlikeli ve ölümcül...

Avrupa’ya bir şekilde göç eden Müslüman mülteciler, evlerini, barklarını, yakınlarını, vatanlarını kaybetmenin ötesinde şimdi de dinlerini kaybetme tehlikesi yaşıyorlar. Tehlikeli ve ölümcül yolculuktan sonra Avrupa topraklarına ulaşan “Ortadoğulu Müslümanlar”, bazen gönüllü olarak bazen kilisenin yönlendirmesiyle din değiştiriyorlar.
Bu konuda ilk haberi yapan basın organlarından bir Alman Focus dergisi. Derginin haberine göre Berlin’de “Dreifaltigkeitskirche” adlı kilise, Müslüman mültecilere hızlandırılmış Hıristiyanlık kursları veriyor, Müslüman mültecinin üç ay sonunda ayinle Hıristiyanlığa kabul ediliyorlar.
Derginin haberinde, Kilisenin papazı Gottfried Martens’in “İslam’dan çıkmak istiyor musun?” sorusunu sorduğu mültecilerden aldığı yanıta göre kabul edenleri, ”Baba, oğul ve kutsal ruh adına” sözleriyle vaftiz ettiği yazılıyor.
Haberde, “Dreifaltigkeitskirche” papazı Martens’in Hıristiyanlığa geçen mülteciler sayesinde iki yılda kilisenin üye sayısının 150’den 600’e yükseldiğini söylediği aktarılıyor. Papaz Martens’in ifadelerine göre, hızlandırılmış Hıristiyanlık kurslarının duyulması üzerine çok sayıda kişi kendilerine başvuruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar