Muhammed Ali ve Berkin Elvan

Muhammed Ali’nin cenazesine giden Erdoğan’ın apar topar Türkiye’ye dönmesi sonrasında gelen bilgilerden anlıyoruz ki; “Erdoğan’a cenazede konuşma yaptırılmadı. Ancak bir hahama konuşma...

Muhammed Ali’nin cenazesine giden Erdoğan’ın apar topar Türkiye’ye dönmesi sonrasında gelen bilgilerden anlıyoruz ki; “Erdoğan’a cenazede konuşma yaptırılmadı. Ancak bir hahama konuşma yaptırıldı.
Muhammed Ali’nin ailesi Erdoğan’ın getirdiği hediyeleri almamış, aile onu 15 dakika bekletmiş.
Tabutun üzerine konulmak üzere getirilen Kâbe örtüsü kabul edilmedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Kuran-ı Kerim okumasına izin verilmedi.
Ardından Erdoğan’ın Kuran okuma isteği geri çevrildi.
En ön safa geçiş esnasında sorun yaşandı.”
Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği ne işe yarar bilemem, bir hahamın konuşma yaptırılacağı ve Erdoğan’ın konuşma listesinden çıkartıldığı bir cenaze programı için neden 'bu cenazeye kesinlikle katılmamak gerekir' diye mesaj çekmediler bilemem, Erdoğan’ın yanındaki danışmanlar, hiçbir ilgimiz ve bağlantımız olmayan, üstelik hiçbir devlet başkanı ya da başbakanın ya da vekilin katılmadığı bir cenaze merasimine neden Cumhurbaşkanının gitmesini isterler bilemem ama bildiğim bir şey var: İtibar sıfır!
Muhammed Ali’nin İslami inancıyla ilginç bilgiler geliyor. Muhammed Ali, Amerika’da yaşayan Elijah Muhammed isimli bir kişiyi bir idol olarak görmenin ötesinde 'peygamber' olarak tanımlıyor.
Elijah Muhammed’in İslami öğretileri ilginçti: “Kendisini peygamber ilan etmişti. Ona göre zina günah değildi. Siyah ırk üstün ırk, beyaz ırkı şeytan ırkı olarak tanımlıyordu.”
Hatta “uzayda devasa bir uzay gemisinde bekleyen bir siyah ırkın beyaz ırkı yok etmek için beklediğini” iddia ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar