Men Türkmen'i çoh severem!

AKP hükümeti, düşürülen Rus uçağının Türkmenleri bombaladığını ve buna seyirci kalamayacaklarını söylüyor sürekli olarak. Sanırsınız ki hükümet, Türkmenlere...

AKP hükümeti, düşürülen Rus uçağının Türkmenleri bombaladığını ve buna seyirci kalamayacaklarını söylüyor sürekli olarak. Sanırsınız ki hükümet, Türkmenlere karşı derin bir muhabbet ve aşk içinde olduğundan uyguluyor bu politikaları. Bu aşk o boyutta ki, Türkmenler yüzünden nerdeyse Rusya ile savaşın eşiğine geldik.

Acaba bu aşk gerçek bir aşk mı?

AKP hükümetinin son aylarda dozu gittikçe artarak devam eden Türkmen sevdasının şifrelerini çözmeye çalışacağız bugün. Şifreleri çözdükçe karşımıza Türkmen sevdası mı, Türkmen düşmanlığı mı çıkacak göreceğiz.

Tam da Meclis’te yemin töreninin yapıldığı günlerdeyiz. HDP’li Leyla Zana, Türk kelimesini ağzına almamak için yemin metnini “Büyük Türkiye milleti” diye değiştiriyor. AKP’li Mehmet Ali Şahin de ona destek vermek için “bu yemini çok beğendiğimiz için, içimize sindiği için yapıyor değiliz. Ayrımcılık yapan bu yemini değiştireceğiz.”

İçine sinmemelerine rağmen, içinde “Türk geçen” bu ayrımcı yemini mecburen yapan AKP’liler, “mecburen” Bayırbucak Türkmenlerini savunuyorlar. Aşağıda anlatacağımız gibi başka çareleri yok.

Geçtiğimiz yıllarda Musul’da, Kerkük’te, Telafer’de yaşanan Türkmen kıyımına sessiz kalmalarını hadi unutalım; Geçen hafta Irak’ın Tuzhurmatu şehrinde yaşayan Türkmenlere karşı Barzani peşmergelerinin yaptığı saldırıya, onlarca Türkmenin öldürülmesine, dükkanların yağmalanmasına, evlerin kurşunlamasına ağızlarını açtı mı bu “yeni yetme Türkmen âşıkları?”

Açmadılar, açamazlar. Zira Barzani peşmergeleri, iktisadi ve siyasi müttefiktir. Sınırsız şekilde Türkmen öldürme yetkileri vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 249 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar