Mavi Marmara’dan, “İsrail dostumuza” giden yol

Bugün 2015’in son günü. Yeni bir yıla adım adım girerken, ülkenin semalarında“İsrail dostumuzdur” sedaları yükseliyor. Yıllarca İsrail’e katil diye bağıran, arkalarındaki seçmeni...

Bugün 2015’in son günü. Yeni bir yıla adım adım girerken, ülkenin semalarında
“İsrail dostumuzdur” sedaları yükseliyor.
Yıllarca İsrail’e katil diye bağıran, arkalarındaki seçmeni “katil İsrail” nefreti ile dolduran İslamcı siyaset, bugün hiçbir şey olmamış gibi, katil dediklerine “dostumuz” diye kucaklaşarak yeni bir yıla giriyor.
İsrail’le ilişkilerin görünürde kopma noktasına geldiği olay Mavi Marmara baskını idi.
İstanbul’dan bir fetih edasıyla yola çıkan ve Gazze’deki İsrail ablukasını delmek için 6 gemiye dolan yüzlerce insan, Müslüman kasabı diye adlandırdıkları İsrail’e haddini bildirecekti.
Ama İsrail, gemilerin Gazze’ye yaklaşması halinde müdahale edeceğini “kesin bir dille” Türkiye’ye bildirmişti.
Yani “baskın” muhakkaktı.
Bu duyum üzerine 15 AKP milletvekili Mavi Marmara’ya binmekten vazgeçti. Her olaya kahraman gibi müdahil olan Abdurrahman Dilipak gemiye binmekten vazgeçti.
Geminin Türk bandırası, olası bir İsrail saldırısında NATO ülkesi olan Türkiye’ye saldırılmadığının ve NATO’nun başının derde girmemesi için Komor Adaları bandırasına çevrildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar