Kürt devletinin ayak sesleri

Erdoğan, Suriye’de PYD’nin dile getirdiği Kürt devleti söylemine sert tepki göstererek, “Buna asla izin vermeyeceğiz” derken, hükümetin gizli ortağı Bahçeli de Kuzey Irak referandumu sonrası meydana gelecek...

Erdoğan, Suriye’de PYD’nin dile getirdiği Kürt devleti söylemine sert tepki göstererek, “Buna asla izin vermeyeceğiz” derken, hükümetin gizli ortağı Bahçeli de Kuzey Irak referandumu sonrası meydana gelecek Kürt devletin karşı sopa gösteriyor:

“Bu referandum savaş sebebidir!”

Hem Suriye’de hem Irak’ta aynı anda en iyi ihtimalle Kürdistan Federasyonu’nun kurulması için düğmeye basıldığını görmenin telaşı içindeyiz ama bu köşede onlarca defa yazdık, “Bu vahim tablonun mimari Türkiye’nin ortaya koyduğu yanlış politikalar.”

Kuzey Irak’ta Barzani’nin güçlenmesi için her türlü maddi-manevi desteği sağlayan da biziz, Suriye’de “Esad mutlaka gitmeli” diyerek meydana gelen otorite boşluğunun sorumlusu da biziz.

Şimdi yanlış politikalarımızın doğurduğu kâbusun başımıza yol açacağı sonuçları görerek korkuya kapılıyoruz.

Oysa bizim “terörist dediğimiz YPG’ye, müttefikimiz Amerika’nın 1000 TIR silah gönderdiğini” yine biz ilan ediyoruz.

Kimse çocuk kandırmasın, bu kadar silah IŞİD’le mücadele için değil, ancak bir devletin ordusunun inşası için gönderilir.

Biz ise sadece “gönderilen silahlardan rahatsızlık duyduğumuzu” söyleyebiliyoruz.

Karşımızdaki YPG unsurları on binlere ulaştı ve artık tabur, tugay, tümen büyüklüğünde askeri bir yapılanma ile teçhiz ediliyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar