Korkunun ecele faydası yok

Şirinevler’deyiz. BTP seçim standının yanından geçen bir bayan bize sesleniyor. “Oyumuz Haydar Hoca’ya” diyor. Yanına gidip elini sıkıyorum. Kendisinin de, eşinin de emekli öğretmen olduklarını...

Şirinevler’deyiz. BTP seçim standının yanından geçen bir bayan bize sesleniyor. “Oyumuz Haydar Hoca’ya” diyor. Yanına gidip elini sıkıyorum. Kendisinin de, eşinin de emekli öğretmen olduklarını söylüyor. “Geniş bir öğretmen grubumuz var. Orada sürekli Haydar Bey’i anlatıyorum.”
Ve ilave ediyor:
“Memleket diye bir şey kalmadı. Her şeyi mahvettiler. Ülkenin birliği için Haydar Baş’tan başka çare yok.”
Beylikdüzü’nde Tokat Niksar’lı iki kişi geliyor yanımıza. “Biz Alevi’yiz” diyorlar. “Haydar Hocamız başımızın tacıdır. Bu memleketin O’na ihtiyacı var.”
Hararetle kucaklaşıyoruz.
Gaziosmanpaşa Meydanı. Halka hitaben yaptığım konuşmadan sonra yanıma gelenlerin hemen hepsi AKP’ye nasıl bir öfke seli içinde olduklarını anlatıyor. Aralarından AKP’ye oy vermiş olanlar da var. “Ellerimiz kırılsaydı” diyorlar.
Silivri’de gece vakti bir kahvehanede konuşuyoruz. Tarımın durumunu anlatıyorum. “Cebimizde çay paramız yok” diyor vatandaşın biri. “Eskiden adam gibi yaşıyorduk, şimdi insanlıktan çıktık”
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Baş, Üsküdar Meydanı’nda konuşuyor. Vapurdan inenlerden biri Sayın Baş’ı görünce “Yahu bu adamı Ruslar bile anladı ama biz anlayamadık, yuh bize. Gittik din istismarcılarına oy verdik.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar