Korku!

Devletin güvenlik ve istihbarat birimleri, vatandaşın her an bir bombalı saldırı ile hayatını kaybetmemesi için neredeyse her gün ve her dakika yeni uyarılarda bulunuyor.Haberler ardı ardına geliyor:“İstanbul Emniyet...

Devletin güvenlik ve istihbarat birimleri, vatandaşın her an bir bombalı saldırı ile hayatını kaybetmemesi için neredeyse her gün ve her dakika yeni uyarılarda bulunuyor.
Haberler ardı ardına geliyor:
“İstanbul Emniyet Müdürlüğü metro ve metrobüs duraklarında olası canlı bomba veya bombalı araçla eylem gerçekleştirilebileceğine dair uyarıda bulunuldu.
Uyarıya göre Uzunçayır Metrobüs, Ayrılık Çeşmesi Metro, Üsküdar Metro, Zincirlikuyu Metrobüs, Mecidiyeköy Metro, Okmeydanı Metrobüs, Edirnekapı Metro, Yenibosna Metrobüs, İncirli Metrobüs, Merter Metro başta olmak üzere, Esenler ve Esenyurt meydanlarında her an bomba patlayabilir.”
Ardından bir haber daha:
“Emniyet birimleri İstanbul’da çarşaflı gezen bir erkek şahsın bombalı eylem yapabileceği bilgisiyle alarma geçti.”
Bir süre önce yine istihbarat birimlerinden medyaya düşen “PYD’liler önemli havaalanlarına saldırı yapmak için Türkiye’ye sızdı” haberi önümüzde duruyor.
Ardından Ankara’ya özel güvenlik tedbirlerinin alınacağı, şehre girişlerde kontrollerin artacağını, parlamentonun, milletvekillerinin ve askeri bölgelerin daha sıkı korunacağını öğreniyoruz.
Devlet yetkilileri neredeyse “sokağa çıkamayın, evinizde oturun, ekmeğinizi suyunuzu telefonla bakkaldan isteyin” diyecekler de, çekiniyorlar gibi geliyor bana.
Görüyorsunuz, bir ülkenin şehirlerini böylesine yaşanamaz, böylesine korku dolu bir hale getirenlerin yapabildiği tek şey, sanki çok güçlü bir istihbarata sahiplermiş gibi habire “metroya dikkat, metrobüse dikkat, tramvay duraklarına dikkat, tren garlarında tehlike var, çarşaflı erkeklere dikkat, AVM’lerde her an her şey olabilir” gibi toplumu diken üstünde yaşatacak uyarılarda bulunmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar