Kimin parasını kime veriyorsun?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da asgari ücret tartışmalarına katıldı ve Prof. Dr. Haydar Baş’ın ‘asgari ücret 5000 lira olacak’ vaadine şu tepkiyi verdi: “Kimin parasını kime...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da asgari ücret tartışmalarına katıldı ve Prof. Dr. Haydar Baş’ın ‘asgari ücret 5000 lira olacak’ vaadine şu tepkiyi verdi: “Kimin parasını kime dağıtıyorsunuz? Eğer verilmesi gerekiyorsa bunu en başta verecek olan biziz.”
Biz bakan beye bazı sorular sorarak cevaplamasını istiyoruz. Bu ülkenin bir siyasi partisinin genel başkanı “Ben asgari ücreti 5000 lira yapacağım” derken iktidara düşen vazife panik içinde buna karşı çıkmak, “kimin parasını kime veriyorsunuz” diye saldırmak olmamalı.
Elbette “bilenlerle bilmeyenler bir olamaz”. Avrupa’nın birçok ülkesinde asgari ücret 5000 liranın üzerinde ve hiç kimse bu rakamdan rahatsız değil.
Hükümet birkaç gün önce Suriyelilere 5.5 milyar doların üzerinde para harcadıklarını açıkladı. Geçekte bu rakam 6 milyar doları aştı. Yüz binlerce Suriyeliye açıktan maaş ödeniyor.
Asıl biz bakan beye soralım: Siz kimin parasını kime veriyorsunuz?
AKP iktidarında yapılan ilk icraatlardan biri, hazineye para sağlamak adına, Türk milleti için “namus” demek olan toprakların yabancılara satılmasının önünün açılması oldu. Bu satışlarla cari açığın kapatılacağı söylendi.
Siz kimin toprağını kime satıyorsunuz?
AKP’nin diğer bir faciası ise Maden Kanunu’nu çıkarmak oldu. Maden Kanunu ile yüzlerce yabancı maden firması Türkiye’ye çöreklendi. Altından bora, gümüşten toryuma ne buldularsa talan edip götürmeye başladılar. Çocuklarımızın geleceği olan madenler İngilizlerin, Fransızların, Hollandalıların geleceği için hizmet etmeye başladı.
Sayın Bakan, siz kimim madenlerini kime sattınız?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar