Kime oy vereceksiniz?

Bakü Devlet Üniversitesi’nin saygın akademisyenlerinden biridir, Prof. Dr. Ahmet Kaşamoğlu. Milli Ekonomi Modeli Kongreleri’nde çok defa tebliğ sunmuş, Prof. Dr. Haydar Baş Bey’in fikirlerine olan hayranlığını...

Bakü Devlet Üniversitesi’nin saygın akademisyenlerinden biridir, Prof. Dr. Ahmet Kaşamoğlu. Milli Ekonomi Modeli Kongreleri’nde çok defa tebliğ sunmuş, Prof. Dr. Haydar Baş Bey’in fikirlerine olan hayranlığını dile getirmiştir.
Türkiye’ye gelişinde değişik üniversitelerdeki sosyal bilimci akademisyen dostlarıyla da buluşur, sohbet eder, Kaşamoğlu Hoca. Bir gün bu dost meclisinde onlara sitemde bulunur:
“Yahu” der “Biz Moskova’da, Bakü’de eğitim almış, çok köklü bir akademik kariyere sahip kişiler kalkıp Bakü’den, Moskova’dan Türkiye’ye geliyor, Milli Ekonomi Modeli’ne olan bağlılığımızı ve bu modelin iktisat tarihindeki devrimini anlatıyoruz. Siz neden susuyorsunuz? Bu modeli hiç mi okumuyorsunuz? Haydar Hoca’yı hiç mi dinlemiyorsunuz?”
Birlikte oldukları Türk profesörler, birbirine bakar, hık mık ederler ama sonunda bir tanesi söz alır:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar