Kim yaptı bu darbeyi?

Erdoğan’ın Rize konuşması sonrasında “Bu ülkede darbe mi oldu da haberimiz yok?” diye soranlar haklı. Erdoğan Türkiye’de adeta bir sivil darbe yapıldığını ilan ediyor.Ne diyor:“Beyler, Türkiye...

Erdoğan’ın Rize konuşması sonrasında “Bu ülkede darbe mi oldu da haberimiz yok?” diye soranlar haklı. Erdoğan Türkiye’de adeta bir sivil darbe yapıldığını ilan ediyor.
Ne diyor:
“Beyler, Türkiye 10 Ağustos 2014 tarihinde, milletin doğrudan cumhurbaşkanını seçmesiyle yeni bir döneme girmiştir. Artık ülkede sembolik değil, fiili gücü olan bir cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanı, elbette yetkileri çerçevesinde, ama doğrudan millete karşı sorumlu olarak görevini yürütmek durumundadır. İster kabul edilsin, ister edilmesin; Türkiye’nin yönetim sistemi bu anlamda değişmiştir. Şimdi yapılması gereken, bu fiili durumun hukuki çerçevenin anayasal olarak kesinleştirilmesidir.”
Facia boyutunda sözler bunlar:
“Sembolik değil fiili gücü olan Cumhurbaşkanı”.
“Doğrudan millete karşı sorumlu olan Cumhurbaşkanı.”
“Türkiye’de sistem değişti.”
“Fiili durum hukuki olarak kesinleşmelidir.”
Oysa Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin tek sonucu “Cumhurbaşkanını halkın seçmiş olmasıdır!”
Bu kadar!
Yani 10 Ağustos 2014’teki seçimle birlikte Erdoğan’a verilen ilave bir yetki ve sorumluluk yok. Eski Cumhurbaşkanlarının yetkisi ne ise mesela Fahri Korutürk’ün mesela Ahmet Necdet Sezer’in yetkisi ne ise Erdoğan’ın da o!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar