Katar’da pusuya düşmek

Katar’ı ablukaya alan Arap ülkelerinin ileri sürdüğü 13 maddelik şart için tanınan süre bugün sona eriyor. Katar, bu maddelerin hiç birini kabul etmedi. Siz bu satırları okuduğunuzda dananın kuyruğu...

Katar’ı ablukaya alan Arap ülkelerinin ileri sürdüğü 13 maddelik şart için tanınan süre bugün sona eriyor. Katar, bu maddelerin hiç birini kabul etmedi. Siz bu satırları okuduğunuzda dananın kuyruğu kopmuş olabilir.“Arabın, Arabı hançerlediği” bu kaosta Türkiye, Katar’ın yanında!

Katar’a “diren Katar!” diyoruz.

Diyoruz ama krizi bitirecek barışçıl adımları atan bir Abi olarak değil de, bütün Arap ülkelerini karşımıza alan bir taraf olarak!

Daha önce de Mısır’da Mursi’ye ‘diren’ demiştik, sonrası malum. Mısır’ın içişlerine karışmakla suçlandık, Mursi ve ekibi hapiste. Mısır’ın hala Ankara’da büyükelçisi yok, bunun da ekonomiye vurduğu darbe cabası ve İhvan’ın terör örgütü olarak vasıflandırıldığı bir uluslararası cenderede her an yumruk yemeye hazır bekliyoruz.

Dolayısıyla Katar’a “diren” diyerek, asker göndererek, komşu Arap ülkelerinin husumetini üzerime çekip yeni bir Mısır krizini kapımızın önünde bulacağımızı söylemek için kâhin olmaya gerek yok. Arap ülkeleri, dün birlikte kana buladıkları Suriye iç savaşında bir anda Katar’ı satmış durumdalar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar