Karzai: Terörü Amerika tetikliyor

Afganistan’da bomba patladı, 80 ölü 350 yaralı var. Bombanın patlatıldığı yer Afganistan’ın en korunaklı yerlerinden. Türkiye Büyükelçiliği dahil bir çok ülkenin elçilik...

Afganistan’da bomba patladı, 80 ölü 350 yaralı var. Bombanın patlatıldığı yer Afganistan’ın en korunaklı yerlerinden. Türkiye Büyükelçiliği dahil bir çok ülkenin elçilik binasının bulunduğu bölge. Hatta devlet başkanlığı binası da aynı bölgede.Tam da bu patlamadan birkaç gün önce, Taliban’a karşı yapılan dış müdahale sonrası ülkede Amerika’nın desteği ile ilk devlet başkanı olan Hamit Karzai’den ilginç açıklamalar geldi.

Karzai açıklamasında Amerika’nın Afganistan’da terörün bitmesini istemediğini hatta DEAŞ’ın güçlenmesine katkıda bulunduğunu söylüyor.

Karzai, 2002 yılından bu yana terörle mücadele amacıyla Afganistan’da bulunan ABD güçlerine atıfta bulunarak, “Durum böyle olmasaydı, ABD burada olmasına rağmen terör tehdidi gün geçtikçe artmazdı”  diyor.

Karzai, ABD’nin Afganistan’daki varlığının aksine DEAŞ’ın güçlenmesine katkıda bulunduğunu söylüyor. DEAŞ’ın asıl amacının Afganistan olmadığını, Afganistan topraklarını kullanarak bölge ülkelerini istikrarsızlaştırmak istediğini de vurguluyor Karzai.

Karzai açıklamasında bir çok batı ülkesi gibi Amerika’nın da Taliban ile irtibat halinde olduğunu söylüyor  ve yabancı güçlerin Taliban’ın güçlenmesine katkı sağladığını anlatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar