İzmir’in dağları ve Yunan âşıkları

Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, “Türkiye’de bütün statlarda İzmir Marşı söyleniyor. Konya hariç. Çünkü Konya, tek vatan, tek bayrak, tek devlet duygusuyla hareket ediyor.”Sayın...

Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, “Türkiye’de bütün statlarda İzmir Marşı söyleniyor. Konya hariç. Çünkü Konya, tek vatan, tek bayrak, tek devlet duygusuyla hareket ediyor.”Sayın Başkan’a göre İzmir Marşı, tek vatan, tek bayrak, tek devlet duygusunu yansıtmıyor. Zaten gelen tepkiler üzerine yeni bir açıklama yapan Konyaspor Başkanı, “İzmir Marşı’nın belli bir siyasi parti tarafından sahiplenilmesinden dolayı tribünlerin siyasallaşmasına duyduğu rahatsızlığı” ifade etmek için böyle bir açıklama yapma gereği duyduğunu açıkladı.

Oysa İzmir Marşı belli bir siyasi partiye mal olmuş değildir.

Hiçbir parti liderinin malı değildir.

İzmir Marşı’nı söyleyenler belli bir siyasi partinin tabanı hiç değildir.

İzmir Marşı, Yunan’ın Gazi Mustafa Kemal tarafından denize dökülmesine ve bu mutlu anın sevinciyle “İzmir’in dağlarında açan çiçeklerin” muştusunu anlatan bir marştır.

Bozulmuş düşmanın yel gibi kaçmasının ardından, yeni Türk devletinin gücünü ve kudretini dünyaya haykıran bir destandır, özgür ve egemen bir devletin parıltılı ışıklarının bütün ufukları kuşattığının işaretidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar