İsrail’le enerji anlaşmasını iptal edecek misiniz?

İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptığı saldırganlığı konuşuyoruz günlerden beri. Cami’nin içinde bile insan öldüren bir kıyım bu. Mescid-i Aksa’ya dedektörlerle aranarak giriyor...

İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptığı saldırganlığı konuşuyoruz günlerden beri. Cami’nin içinde bile insan öldüren bir kıyım bu. Mescid-i Aksa’ya dedektörlerle aranarak giriyor Müslümanlar.
Türkiye ise habire tepki gösteriyor.
Sert (!) tepki gösteriyor.
Gösteriyor, gösteriyor.
Oysa Türkiye, gerçekten İsrail’in yaptığı Müslüman kıyımına tepki göstermekte samimi ise yapacağı tek şey var: İsrail’le doğalgaz taşıma anlaşmasını iptal etmek.
Hemen bugün iptal etmek...
İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, birkaç ay önce yaptığı açıklamada “Türk yetkililerle iki ülke arasındaki doğalgaz boru hattının inşa sürecini görüştüklerini belirterek, görüşmeleri hızlandırmaya ve yıl sonundan önce boru hattının inşa edilmesini sağlayacak çatı anlaşmayı tamamlamaya karar verdiklerini” büyük bir sevinçle ilan ediyordu.
İsrail bu doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak. Türkiye’den geçen boru hattı sayesinde çok önemli bir enerji üssü haline gelecek.
Peki İsrail, Türkiye’nin taşıyacağı bu doğalgazı nereden çıkartacak?
Bu soruyu da cevaplayan bakan Steinitz, İsrail'in münhasır ekonomik bölgesinde daha fazla doğalgaz kaynağı bulunduğuna dair bilimsel çalışmaların olduğunu vurgulayarak, Güney Kıbrıs ve Mısır'ı da kapsayan bölgede de büyük miktarlarda doğalgaz rezervi bulunduğunu da söylüyor.
Burayı biraz açalım isterseniz:
İsrail, Doğu Akdeniz’de Güney Kıbrıs Rumları ve Mısır’ı da içine alan münhasır bölge anlaşması imzaladı. Çıkartmayı planladığı doğalgazın bir bölümünü bu bölgelerden elde edecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar