İsrail’in şefkatli eli!

Bir önceki yazımızda İsrail’in Suriyeli mültecilere yardım adı altında muhaliflerden ülkesine sığınanlara nasıl yardımlarda bulunduğunu anlatmıştım. Bu yardımlarda bir de isim takmış...

Bir önceki yazımızda İsrail’in Suriyeli mültecilere yardım adı altında muhaliflerden ülkesine sığınanlara nasıl yardımlarda bulunduğunu anlatmıştım. Bu yardımlarda bir de isim takmış İsrail genelkurmayı: “Vefalı Komşu Operasyonu!”
Evet, yanlış duymadınız, İsrail, Suriye’nin vefalı komşusu!
İsrail, muhaliflerin, isyancıların, uluslararası anlaşmalara göre terörist olarak adlandırılan grupların her türlü ihtiyacını görüyor, tedavi ediyor, yediriyor, içiriyor ve sonra da “Yallah savaşa!” diyerek tekrar Suriye’ye gönderiyor.
Bunun adına da Vefalı Komşu Operasyonu diyor.
Bu operasyonun yürütülmesinden sorumlu İsrailli subaylar, basına sık sık açıklamalar da bulunuyorlar ve operasyonun bir misyonunun da Suriye halkına İsrail askerlerinin canavar olmadıklarını göstermek olduğunu ifade söylüyorlar.
Bu konuda bomba bir açıklama daha verelim:
Tedavi gören Suriyeli bir yaralı, Times of Israel haber sitesine şunları söylüyor: “Bize, ‘İsrail sizden nefret ediyor’ dediler, ancak şimdi geldik ve kendi gözlerimizle gördük ki bizi koruyan ve tedavi eden bir ülke İsrail.”
Demek ki neymiş, yaralanmış Suriyeli Müslümanlar, “Kendi gözlerimizle gördük ki İsrail bizim düşmanımız değil, İsrail bir canavar değil, bizi koruyan ve tedavi eden bir dost!” diyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar