İsrail ve ‘mücahit’ dostluğu

Suriye iç savaşı başladığından beri, ‘necip basınımızda’ pek yer bulmayan bir konu vardı: Suriye’de savaşan cihatçıların İsrail’den aldıkları destek.Bu konuda en son geçen...

Suriye iç savaşı başladığından beri, ‘necip basınımızda’ pek yer bulmayan bir konu vardı: Suriye’de savaşan cihatçıların İsrail’den aldıkları destek.
Bu konuda en son geçen hafta Golan Tepleri’nde yaralanan ÖSO savaşçılarının tedavi edildiğine dair Arap basınında haberler çıktı. İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon ise geçen yıl yaptığı açıklamada “Golan Tepeleri’ndeki muhaliflerle aramızda yazılı olmayan bir anlaşma var. Gerektiğinde onlara yardım ediyoruz” dediğini hatırlatalım.

Suriye’de çatışmalarda yaralanan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçılarının İsrail’deki değişik hastanelerde tedaviye alınırken çekilen fotoğrafları sık sık yayınlanıyor.

İlk olarak 2014 yılında Reuters’in yayımladığı bir fotoğrafta, İsrail askerleri yaralı bir ÖSO savaşçısını sedye ile İsrail’in kuzeyinde bulunan Hayfa kentindeki Rambam Hastanesi’ne taşıyordu.

Dikkat!

Sedyeyi taşıyan “İsrail askerleri”, yaralı olanlar “Suriye’de çatışmalarda yaralanan mücahitler!”

Reuters’ın diğer bir fotoğrafında ise iki sağlık görevlisinin bir ÖSO savaşçısı ile ilgilendiği görülüyor. Ajansın haberinde fotoğrafların Rambam Hastanesi sözcüsünden aldığını belirtiliyor.

Yani İsrail hükümeti “Suriye’deki cihatçı gruplara” yaptığı yardımın bütün dünya tarafından duyulmasını istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar