İsrail, Müslümanları ne de çok seviyor!

İsrail’in Mescid-i Aksa’da Müslümanlara karşı başlattığı saldırıların yankısı devam ederken, İsrail ordusundan gelen bir açıklamayı hatırlatmak istedim.Suriye’de iç savaş...

İsrail’in Mescid-i Aksa’da Müslümanlara karşı başlattığı saldırıların yankısı devam ederken, İsrail ordusundan gelen bir açıklamayı hatırlatmak istedim.
Suriye’de iç savaş devam ediyor ve bu iç savaşı tetikleyen ülkeler arasında Müslüman ülkeler olduğu gibi İsrail de başı çekiyor. Suriyeli mültecilerin dünyanın birçok ülkesine sığınmasının yanı sıra, öğrendik ki İsrail’e de sığınıyorlarmış!
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, 2016 yılından beri savaştan kaçan Suriyeli sivillere yaptığı yardımın detayları açıklandı.
İsrail’in yaptığı yardımın adı,‘Vefalı Komşu Operasyonu.’ Yanlış duymadınız, Suriye’yi elinden gelse bir kaşık suda boğacak olan İsrail, Suriye’den kaçarak İsrail’e sığınan mültecilere sonuna kadar kucak açmış ve bunda Vefalı Komşu Operasyonu adı veriyor.
Suriye’nin vefalı dostu İsrail!
İsrail bu vefasını ispat için Suriye topraklarında iki sahra hastanesi kurmuş ve yüzlerce hasta çocuğun İsrail’deki hastanelere getirilerek tedavi edilmesini sağlamış!
Operasyon kapsamında yüzlerce ton gıda maddesi, ilaç ve giyecek Suriye’deki yardım kuruluşları aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılmış!
3000’den fazla Suriyeli sivilin tedavi edilmiş!
600’den fazla hasta çocuk da İsrail’deki hastanelerde tedavi altına alınmış!
Hatta Suriye topraklarında yaşanan karaborsanın önlenmesi için İsrail ordusu bölgeye sessiz sedasız yüzlerce ton İsrail malı gıda maddesi sevk etmiş!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.044 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 223 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 280 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar