IŞİD bir devrimmiş!

Türkiye, bu köşede daha önceki yazılarımda sebeplerini açıkladığım üzere IŞİD’e karşı savaş açmak zorunda kaldı. İncirlik Üssü’nü Amerikan uçaklarının...

Türkiye, bu köşede daha önceki yazılarımda sebeplerini açıkladığım üzere IŞİD’e karşı savaş açmak zorunda kaldı. İncirlik Üssü’nü Amerikan uçaklarının bombardımanına açtı. Türk topraklarından kalkan Amerikan uçakları Suriye’de ve Irak’ta IŞİD’e ait olduğu iddia edilen hedefleri vuracak.
Gırtlağına kadar batağa saplanmış ve gırtlağına kadar terörle irtibatlı bir ülke olarak yaftalanan Türkiye’nin terörize olmadığını, IŞİD’e karşı batı ile el ele vererek savaş başlattığını bütün dünyaya ilan etme gayretinde iktidar.
Oysa IŞİD’in terör örgütü mü yoksa devrim örgütü mü olduğunu AKP’nin yakın dostu eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi çok veciz bir şekilde anlatıyor. Haşimi, Irak’ta yaptığı yasa dışı işlerden dolayı idama mahkûm edildi ve Türkiye’ye sığınarak AKP’nin korumasında ballı-kaymaklı bir hayat yaşamaya başladı.
İşte bu Haşimi, IŞİD militanları Musul’u ele geçirip binlerce insanı kesmeye başladığı zaman, Türk polislerinin kontrolünde basına açıklama yaptı ve şöyle dedi:
“Bir insan bir süre sabredebilir ama bir süre sonra sabrı biter. Ezilen, haksızlığa uğrayan insanların devrimini kutluyorum.”
Erdoğan’ın yakın dostu Sünni Haşimi’ye göre, “IŞİD hareketi, devrimci bir hareket. IŞİD militanları bu devrimin masum çocukları.”
Türkiye’de dışişlerinin kontrolü altında yaşayan bir Ortadoğu lideri, dostlarından güvence almasa idi böyle açıklama yapma cesareti gösterebilir miydi?
Türkiye ‘paçasını kurtarmak için’ IŞİD’i bombalamaya hazırlanırken diğer tarafta “IŞİD devrimdir” diyen Ortadoğulu yakın dostlarını bizim vergilerimizle ağırlamaya devam ediyor.
Bugüne kadar Türkiye’nin Sünni İslamcılarının kalbinde IŞİD’in samimi bir İslam hareketi olduğu inancı vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar