İdamlara alkış!

Şia’nın önemli âlimlerinden Şeyh Nemr’in Suudi Arabistan’da idam edilmesini bütün Batı dünyası, ABD, Sünni ülkeler bloğu ve tabi Türkiye, adeta ayakta alkışladı. İdamlara sessiz kalmak da...

Şia’nın önemli âlimlerinden Şeyh Nemr’in Suudi Arabistan’da idam edilmesini bütün Batı dünyası, ABD, Sünni ülkeler bloğu ve tabi Türkiye, adeta ayakta alkışladı. İdamlara sessiz kalmak da alkışlamanın bir başka biçimi...

Türk Dışişleri yaptığı açıklamada, idam eden ülkeyi değil, idama tepki gösteren İran’daki taşkınlıkları eleştiriyor.

ABD’den ve Batı ülkelerinden ise en ufak bir tepki yok. Öcalan’ın idam kararının uygulanmaması için Türkiye’ye müdahale edip, idam cezasını kaldırtan ABD ve müttefikleri, Suudi cellâtların ipiyle ölen Şeyh Nemr’in naşı üzerinden zevkli tebessümler dağıtıyorlar.

Bu durum tipik bir batılı çifte standardı…

“Eğer bizim menfaatlerimize göre hareket ediyorsanız idam da işkence de serbesttir” havası yayılıyor batılı aklın semalarından.

IŞİD bugün açıklama yapıp “Bundan sonra ABD’nin menfaatleri için çalışacağız” derse, emin olun ABD’liler IŞİD militanlarının eline keskin bıçakları kendileri uzatır “buyurun kesmeye devam edin” diye.

Şeyh Nemr’in cezaevinde bulunduğu süre içinde işkencelere maruz kaldığı, darp edildiği, kafasının arka tarafına 9 dikiş atıldığı, ön dişlerinin döküldüğü yansıdı haberlere.

Emin olun Sünni ülkeler ve müttefiki olan batılılar ‘oh olsun’ demişlerdir. Nasılsa işkence gören de ölen de Şia’ya mensup bir âlim. Onlar için insan hakkı mı olur?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar