İcmal Gençlik Kampı

Üç gün süreyle İcmal dergisinin Afyon’da tertip ettiği gençlik kampına iştirak ettik.Üç güzel gün...Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen binlerce gencin ve ‘gönlü genç...

Üç gün süreyle İcmal dergisinin Afyon’da tertip ettiği gençlik kampına iştirak ettik.
Üç güzel gün...
Türkiye’nin değişik yerlerinden gelen binlerce gencin ve ‘gönlü genç olanların’ katıldığı muhteşem bir buluşma, kenetlenme, kavuşma atmosferi içinde bulduk kendimizi.
Tabi gençlik buluşmasını yazmadan evvel İcmal dergisini yazmak lazım...
İcmal dergisi 1980’li yılların ortasında yayın hayatına başlayan ilim, kültür ve maneviyat hayatımıza büyük bir damga vuran, 35 yıldan beri kesintisiz yayınlanan bir dergi.
Sadece bir dergi değil, bir mektep, bir üniversite, bir ilim ve irfan kaynağı.
Sadece bir dergi değil bir aşk ve muhabbet pınarı. Bir fikir ve düşünce örgüsü...
Haydar Baş Bey’in büyük gayret ve emeğiyle kurulan ve ilk yıllarda tirajı yüz bin gibi hayal ötesi bir rakama ulaşan İcmal’in kuruluş amacı “Vatanına, milletine hizmetkâr, manevi değerlere sahip çıkan ve Atatürk’ün yolunu ‘yol’ belleyen bir gençlik yetiştirmekti.”
İşte bu geçlikle buluştuk Afyon’da.
Birçoğunun ailesi de bu muhteşem buluşmada çocuklarının yanında idi. İcmal dergisi yayınlandığında gençlik çağında olanlar bugün baba hatta dede olmuştu. İcmal’in gençleri, dedeleri, babaları, çocukları, kızları, anaları, bacıları bu muhteşem buluşmada yüzlerinden dökülen uhrevi tebessümleri saçarak kucaklaştılar bir birbirleriyle.
Bu kucaklaşma, Türkiye’nin geleceğinin de garantisi olan tertemiz, donanımlı, bilgili, kültürlü bir gençliğin büyük bir çınar gibi memleketin semalarına gölge vermeye başladığının da bir işaretiydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar