Hükümetin Türkmen politikası

Türkiye’nin Suriye’ye gönderdiği TIR’ların IŞİD’e gittiği iddiaları üzerine çok iyi manevra ile “O TIR’lar Bayırbucak’taki Türkmenlere gidiyordu” diyerek savunmaya geçmesi...

Türkiye’nin Suriye’ye gönderdiği TIR’ların IŞİD’e gittiği iddiaları üzerine çok iyi manevra ile “O TIR’lar Bayırbucak’taki Türkmenlere gidiyordu” diyerek savunmaya geçmesi, hükümetin sahte Türkmen aşkının da başlaması için milat oldu.
Yaklaşık iki yıldan beri Bayırbucak Türkmenleri ile yatıp, onlarla kalkıyoruz. Türkiye’den birtakım fedailer Türkmen bölgelerine gidiyor, sözümona Ruslarla savaşıyorlar. Türkiye’nin “radikal İslamcılarla ilgisi olmadığını ispatlamak için” Bayırbucak’ta rejim karşıtı isyanı daha da tetiklemesi, bugün Bayırbucak’taki bütün Türkmen köylerinin tek tek kaybedilmesi sonucunu doğurdu.
Bugün Türkmenler evlerinden barklarından olmuşsa, perişan bir şekilde yollara düşmüşse bunun sebebi bu gaflet politikaları.
Başbakan Davutoğlu Halep’ten dalga dalga gelen bu Türkmen göçünün verdiği öfke ile “Rusya, Suriye’de zelil olacak” diye haykırıyor. Ama ortada zelil olan bir şey varsa o da Türkiye’nin Suriye politikaları.
AKP’nin Türkmenlere sahip çıkma politikası tamamen sahte idi. O kadar sahte idi ki, Bayırbucak’ta Türkiye’nin bu sahte ağına düşmeyen Türkmenler, Suriye iç savaşı başlayalı beri Türkiye’nin Türkmenlere değil radikal gruplara yardım gönderdiğini sürekli gündeme getirmişlerdi.
Ama TIR olayı, “yardım ibresinin” mecburen Türkmenlere dönmesine yol açtı.
Türkmenler sadece Suriye’de yaşamıyor. Irak’ta; Kerkük’te, Musul’da, Telafer’de, Tuzhurmatu’da yerlerinde yurtlarından edilmiş, bir tarafta IŞİD’e diğer tarafta Türkiye destekli Barzani peşmergelerinin zulmüne maruz kalmış Türkmenler için “Türkmen sever AKP’nin!” tek kelime kullandığını duydunuz mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar