Hukuk devletinin abdesti!

Ergenekon davasında yüzlerce kişiyi mağdur eden savcı Zekeriya Öz, hakkında çıkan yakalama kararı üzerine yurt dışına kaçtı. Şu anda Ermenistan ya da Ukrayna’da olduğu sanılıyor. Hukuk...

Ergenekon davasında yüzlerce kişiyi mağdur eden savcı Zekeriya Öz, hakkında çıkan yakalama kararı üzerine yurt dışına kaçtı. Şu anda Ermenistan ya da Ukrayna’da olduğu sanılıyor. Hukuk dışı bir soruşturma sonucu yüzlerce mağdur insanın, ağır hastalıklara yakalananların, ölenlerin izi var 'Ergenekon yargısının' üzerinde.
Bugün o davanın 'asıl savcısı' kaçak.
Bir savcının ya da savcılar grubunun böyle bir soruşturmayı siyasi iktidarın ‘emri ve desteği olmadan’ yürütmeleri mümkün değil.
Bunun ispatı bizzat dönemin başbakanın Erdoğan’ın “ben bu davanın savcısıyım” sözlerinde saklı.
Erdoğan daha da ileri giderek Ergenekon savcılarına 2009’da şu sözlerle sahip çıktı:
"İtalya'da temiz eller olduğu zaman İtalya'yı Türkiye'ye örnek gösterenler lütfen şu anda da Türkiye'de temiz eller operasyonunu yapanlara saygı duysunlar, saygı duysunlar... Geçen akşam bir televizyon kanalında bir gazetenin bir mensubu ta İtalya'ya gitmiş.
Temiz eller operasyonunun savcısını bulmuş, onunla söyleşi yapıyor. Ne kadar güzel… Tamam da benim ülkemde bu operasyonu yapana da saygınız olsun. Niye ona durmadan vuruyorsunuz. Bırakın bakayım, nereye varacak bu işin sonu. Rahat olun. Anadolu'da güzel bir söz var: "Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz". Mesele bu. Onun için, kimse, eğer senin geçmişinden bir sıkıntın yoksa anından da sıkıntın olmasın."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar