Hey gidi AB âşıkları!

22 Temmuz 2007 seçimlerinden kısa süre önceydi. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bütün hızıyla ve heyecanıyla seçim çalışmalarına devam ediyordu. Trabzon’da yerel medya temsilcilerinin...

22 Temmuz 2007 seçimlerinden kısa süre önceydi. BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bütün hızıyla ve heyecanıyla seçim çalışmalarına devam ediyordu. Trabzon’da yerel medya temsilcilerinin katıldığı bir toplantıda, basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşulmuştu.
Prof. Baş her zamanki gibi partinin tezlerini anlattı, milli ekonomi modelinin ülkeyi nasıl şaha kaldıracağını anlattı, bütün siyasi partilerin AB’ye girmek uğruna verdiği tavizlerin ülkeyi köleleştirdiğini anlattı, AB’nin çıkmaz sokak olduğunu anlattı.

Anlattı, anlattı, anlattı.

Çok doyurucu ve kuşatıcı bir konuşma yaptı.

Anlatılanlardan “doymayan” ve “kuşatılmayan” bir gazeteci söz istedi ve şu soruyu sordu:

“Sayın başkan, dünya ve Türkiye çok farklı bir kulvara gidiyor. Küreselleşen ve bir birine bağlanan bir dünyada yaşıyoruz. Böyle bir çağda siz neden Avrupa Birliğine karşı çıkıyorsunuz? AB’ye karşı çıkmak ülkenin ve dünyanın gerçeklerine aykırı değil mi?”

Bu aykırı ve iyi niyet taşımayan soruya Prof.Baş gayet sakin bir şekilde cevap verdi ve “AB talimatlarıyla çıkartılan yasaların ülkeyi nasıl bağımlı hale getirdiğini, aslında Brüksel’in bizi oyaladığını, kandırdığını ve asla AB üyesi olamayacağımızı anlattı. Ayrıca Avrupa ülkelerindeki AB karşıtı partilerden örnek vererek “Avrupa ülkelerinde bile AB karşıtı partiler varken siz bizim AB karşıtlığımız eleştiriyorsunuz” diyerek 12’den golü çaktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar