Halep hezimeti

Aylardan beri Rusya destekli Suriye askerleri tarafından kuşatılan Halep’in tamamına yakını rejim güçlerinin eline geçti. Bu aslında beklenen bir sonuçtu. Nihayetinde Suriye ordusu başka bir ülkenin topraklarına...

Aylardan beri Rusya destekli Suriye askerleri tarafından kuşatılan Halep’in tamamına yakını rejim güçlerinin eline geçti. Bu aslında beklenen bir sonuçtu. Nihayetinde Suriye ordusu başka bir ülkenin topraklarına girmedi, kendisine ait olan ve terör gruplarının elinde olan topraklara girerek buraları işgalden kurtardı.

Batı basınında haklı olarak “Esad’ın zaferi kabul edilmeli” başlıkları atılıyor.

Yıllardan beri Halep’te korkunç bir dezenformasyon yaşandı. İsyancıların elinde olan Doğu Halep bölgesi, sanki Halep şehrinin tamamını teşkil ediyormuş gibi bir sürü yalan haber servis edildi. Rejim güçlerinin ve Rusya’nın aylardan beri bölgeden çıkmaları için koridor açtığı siviller ve muhalifler ısrarla ayrılmayı reddedince, savaş ortamında meydana gelen saldırı ve bombalamalar sonucu yüzlerce masum insanın öldüğüne şahit olduk.

Bu olayların büyük bir kesimi Halep’in doğusunda meydana geliyordu. Rejimin elinde olan batı bölgelerinde valisiyle, kaymakamlarıyla, üniversitesiyle, hastaneleriyle, diğer kamu kuruluşlarıyla hayat devam ediyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Rum Abdurrahman Atatürk’e karşı! 09 Aralık 2017 | 1.047 Okunma Bir delikten iki defa ısırılmayacaksın! 06 Aralık 2017 | 224 Okunma Zerrab ve ötesi 04 Aralık 2017 | 281 Okunma Kumpas 01 Aralık 2017 | 250 Okunma Esad’la kucaklaşmaya doğru 25 Kasım 2017 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar